vineri, ianuarie 16, 2015

Despre fire de tricotat si un concurs

Ca orice tricotareasa/crosetareasa care se respecta am un stoc nu mititel de fire, care creste odata cu trecerea timpului. Pot sa zic ca sunt dependenta de ghemele colorate - imi place sa le vad, sa le pipai si sa imi fac planuri pentru un nou proiect de lucru. Din pacate, vorba aceea - asa de multe fire, atat de putin timp ca sa lucrez! 
Daca acum cativa ani gaseam foarte greu fire frumoase si de calitate, in prezent oferta a crescut considerabil. In general imi cumpar firele si accesoriile pentru tricotat/crosetat de pe internet, fiindca nu am timp sa umblu prin mercerii. 
Exista magazine on-line specializate pe fire de tricotat, dar se mai fac vanzari si pe facebook.



Sunt fire speciale, care se pot spala in masina. Contin 75% lana si 25% poliamid. Lana face ca soseta sa fie moale, calduroasa, pufoasa, iar poliamidul da tarie firului. Spre deosebire de alte accesorii de imbracaminte tricotate, sosetele au nevoie de un fir mai tare, ca sa nu se toceasca si sa se rupa repede (lana singura e prea moale). Pe langa aceste calitati sunt vopsite in degradeuri care creeaza modele la tricotat, chiar daca soseta e simpla. Tipul asta de fire merge bine si la manusi sau  la caciulite.
Recunosc ca sunt clienta fidela happy, deja mai am o comanda pe drum. Degradeurile sunt preferatele mele - de la cele lungi, pentru saluri, pana la cele scurte, pentru sosete sau alte proiecte mici.
Dar ma gandesc si la niste culori uni, fiindca vreau sa incerc un model de sosete cu torsade.
Daca n-ati trecut firele de tricotat in bugetul de luna aceasta, nu-i nimic! 
Daca aveti cont de facebook,  distribuiti  ACEST album cu fire si lasati acolo (la albumul facebook) un comentariu pana pe data de 25 ianuarie inclusiv, cu mentiunea ,,concurs " . Veti putea castiga, prin tragere la sorti, 500 g de fire!Tragerea la sorti va avea loc pe 27 ianuarie.
Eu am rasfoit albumul si am facut un top 3 de preferinte (n-a fost usor sa aleg :) ) :

Daca aveti buget pentru fire, sunt curioasa, ce v-ati cumpara? Care v-ar  place mai mult?