miercuri, octombrie 07, 2015

Yarn Along


E miercuri, e Yarn Along.
De cand am scapat de caldura parca am mai mult spor si la tricotat si la citit. Mai am putin de lucru la sosetele mele tomnatice, am facut inca o pereche cadou pentru cineva si am mai inceput una, tot cadou- trebuie sa le termin pana vinerea viitoare - cele de mai jos. Firul e amestec de mohair pur si acril, in nuante marine. L-am cumparat acum mai multi ani si l-am redescoperit rascolind prin stocul meu de fire :)). Mi-au ramas exact doua gheme de la un pulover. Avantajul sosetelor si al manusilor tricotate- poti folosi resturile de lana pentru a face ceva frumos si util :).


Citesc o carte de parinteala pe care o recomand oricarui are copii   : ,, Cuvinte pe care trebuie sa le auda copiii" de D. Staal. Din prezentarea cartii :

,,Cartea Cuvinte pe care trebuie să le audă copiii sugerează moduri interesante şi totodată simple de a zidi inima copiilor prin cuvinte pline de sens şi bine alese. Ceea ce copiii aud de la adulţi are un impact deosebit – acum şi în anii următori.

Cuvinte pe care trebuie să le audă copiii oferă o cale de învăţare uşor de urmat. Fiecare dintre cele şapte capitole se concentrează asupra unei singure afirmaţii pe care copiii trebuie să o audă de la părinţi, de la persoanele care lucrează cu copiii şi de la alte persoane adulte apropiate.

Aceste şapte afirmaţii sunt uşor de exprimat, având garanţia impactului profund în viaţa copilului. Acestea sunt următoarele:
* Cred în tine!
* Te poţi baza pe mine!
* Te preţuiesc!
* Îmi pare rău, te rog iartă-mă!
* Pentru că...
* Nu!
* Te iubesc!''
Voi ce mai lucrati, ce mai cititi?