luni, noiembrie 09, 2015

Lumea mea astazi















„Premisa că ar trebui să fim fericiţi în fiecare clipă a vieţii noastre e fundamental greşită şi produce foarte multă frustrare, pentru că oamenii intră în competiţie cu un model ireal, utopic. 
Viaţa nu e o fericire continuă, cum nu e nici efort continuu. Viaţa e o împletire de strădanie şi bucurie, iar bucuria vine adesea ca răsplată pentru efort, vine din împlinirea unei datorii, a unei sarcini, din felul în care-ţi lucrezi talanţii ce ţi s-au dat. Dumnezeu a muncit şase zile şi în a şaptea s-a odihnit. Obsesia fericirii cu orice preţ e păguboasă. Înseamnă că dorinţele tale au luat-o înaintea vieţii şi au devenit nefireşti. E fundamental să nu-ţi doreşti ceea ce nu se poate, să te bucuri de ceea ce ai, şi de cele bune, şi de cele rele, să găseşti un sens în tot ceea ce ţi se intampla.”
(pr. Pantelimon de la Oașa )
  
Lumea mea astazi : bulbi de toamna, pregatiti pentru plantat; toamna aurie in curte ; motanila, zis Portocala :), nu ne scapa din ochi ; manute harnice ; bucatareala si curatenie; acatistul Sf. Nectarie, de ziua Lui ; un apus de soare teribil de frumos, cu ceruri care spun slava lui Dumnezeu.
Sper ca si voi  ati avut o zi frumoasa, si va doresc o seara placuta!