luni, noiembrie 23, 2020

Jurnalul de azi

 

pinterest.com


 ♥ PENTRU AZI...

  •  23 noiembrie  2020, luni

  ♥ VREMEA...

  • e inca placuta, ieri a fost o zi calduta chiar. Azi dimineata a dat prima bruma serioasa, si noaptea e destul de frig.De plouat nu prea ploua

♥ MA GANDESC ...

  • ca mai e un pic si se termina si noiembrie. De cate ori deschid blogul imi dau seama cat de repede se scurge timpul si parca nu fac mare lucru - serviciu, copii, casa...si totusi nu sunt lucruri mici, daca stau bine si ma gandesc
  • eu si copiii suntem mereu acasa, cu scoala online.Am vazut ca multa lume se plange- ca nu se face carte, ca prea mult stau in fata ecranului, ca asa, ca pe dincolo.Sincer, n-am nici o parere, iau lucrurile asa cum sunt, nu vad rostul de a ne vaicari atata de orice.Eu vad si avantaje, de exemplu la unele ore mai ascult si eu, ca sa pot sa le ajut mai bine la teme dupa aceea.Acum, ce sa zic - avantaje pentru unii, dezavantaje pentru altii, ca la orice in viata.Sunt si aspecte negative, dar si aspecte pozitive in toata situatia aceasta.
  • am renuntat la cafea, din cauza unui reflux gastric care mi-a facut probleme in zona orl. Primele doua zile m-a durut putin capul, dar apoi am fost ok.Initial am inlocuit cafeau cu orzo, dar apoi am trecut pe ceai de ghimbir si turmeric, care e bun in multe afectiuni si imi face foarte bine. 
  • vreau sa mai fac cateva mici schimbari, pe care mi le-am propus de mult - o plimbare mai lunga zilnic,  si ceva gimnastica - poate cateva exercitii tip yoga sau ceva de genul asta.Sa ma culc mai devreme si sa ma trezesc mai devreme.Sa ma odihnesc mai mult.

 ♥ SUNT RECUNOSCATOARE PENTRU..

  • pentru prietenele mele, care ma sprijina mereu cu un gand, cu o vorba buna, cu un sfat

 ♥ UNUL DIN LUCRURILE CARE M-A BUCURAT...

  • ...luna aceasta a fost toamna, cu minunatele ei culori...

 ♥ CE MAI MESTERESC/CREEZ.. 

  • am terminat salul crosetat si sosetele mov. Am inceput o pereche de sosete din alpaca, cu un fir verde inchis, care ma duce cu gandul la padurile de brazi.

 ♥ CITESC/MA UIT/ASCULT..

  • imi vine tot mai greu sa citesc, nu mai am placerea de alta data a lecturii.Am scos cateva carti, le am pe noptiera, dar nu-mi vine sa le deschid. Pana acum cativa ani abia asteptam sa ma cuibusesc pe canapea cu o carte buna in mana.Acum prefer sa ascult o conferinta sau o emisiune interesanta, in timp ce  tricotez, crosetez sau cos.Poate e din cauza ca nici timp nu prea am, ca sa le fac pe toate, si prefer sa fac ceva practic.Poate e doar o faza.Nici la filme nu mai am rabdare sa ma uit, ma plictisesc groaznic, parca nu gasesc nimic interesant sau placut.

♥ PLANURI PENTRU SAPTAMANA IN CURS...

  • sa decorez pentru Craciun
  • sa plantez bulbii de ghiocei si zambile, ca n-am reusit inca
  • sa scot cartile de Craciun pentru copii, eventual sa mai achizitionez vreo doua - trei :)

 ♥ UN CITAT PREFERAT...

 ,,Ca sa realizam o stare de linistire in viata noastra, ar trebui sa o simplificam: simplificarea vietii vine la pachet cu linistirea.

 Cum am putea sa simplificam viata? Sa facem o analiza a investitiilor noastre de timp, sa vedem daca toate relatiile noastre sunt folositoare, daca toate proiectele in care sunt implicat chiar functioneaza, daca toate serviciile pe care le am sunt justificate, daca toate intentiile pe care vreau sa le realizez cu familia mea sunt realiste, si sa incep sa tai din lucrurile pe care le am in lista mea de dorinte sau de intentii, sa ajung sa am mai putine. Si avand mai putine, viata mea se linisteste pentru ca cine iubeste linistirea, ne spune Filocalia, trebuie sa iubeasca simplitatea, pentru ca nu au cum sa vina decat impreuna. 

Linistea este recompensa celui care iubeste simplitatea. Exista simplitati si simplitati. Sunt oameni care duc o viata de o simplitate dezarmanta si au o liniste extraordinara. Noi nu putem ajunge direct acolo, dar putem simplifica totusi in buna masura viata noastra, analizand foarte atent locurile in care vrem sa ajungem, investitiile pe care vrem sa le facem de timp si de energie si vom vedea ca, daca ne concentram pe mai putine, obtinem o rezerva de energie care poate fi investita in autocontrol si in aceasta supraveghere de sine.,,

parintele Sorin Mihalache,  transcrierea conferintei AICI 

 ♥ O FOTOGRAFIE/MAI MULTE DE SAPTAMANA TRECUTA...






Va doresc o zi minunata si multumesc pentru vizita!



!Iti mulțumesc ca vizitezi Dulce Casa!Daca ti-a placut acest articol poti il poti impartasi altora folosind butoanele de mai jos :). Deasemenea, poti vizita si aprecia pagina de Facebook sau pe cea de Instagram a blogului.