luni, mai 24, 2021

Lunea gospodinei fericite ( saptamana 21/52)

 

 

Bine v-am regasit intr-o noua saptamana!sa speram ca va fi una cu spor si ajutor in toate!

 

♥♥ Vremea ♥♥ 

A plouat din abundenta saptamana trecuta, si vad ca prognoza meteo anunta ploi in continuare , si temperaturi intre 11 si 29 de grade.

 

♥♥ Cum a fost saptamana trecuta ♥♥ 

Am avut o saptamana plina, cu multa munca la serviciu, munca si acasa, sarbatori, evenimente si drumuri.

Duminica am fost la Sf. Liturghie la mrea Ianculesti, Prahova.Un loc minunat, retras, asezat intre  dealuri impadurite.Bisercuta e mica, cu pictura frumoasa , traditionala.La sfarsitul slujbei s-au citit dezlegari, apoi toti cei prezenti au fost invitati sa manance. Ciorbita de fasole a fost foarte gustoasa :), la fel si pilaful :).Daca vreti sa va linistiti putin, intr-o duminica, merita sa mergeti pana acolo.Pentru pomelnice  gasiti adresa si un cont pe  situl manastirii, Sf. Liturghie se savarseste zilnic si e o frumoasa atmosfera de rugaciune acolo. 

♥♥ Cartile de pe noptiera ♥♥

N-am avut timp sa  citesc nimic, dar am ascultat cateva conferinte cu ps Siluan al Italiei si cu parintele Mihalache, doi oameni duhovnicesti deosebiti, care dau dovada de echilibru si multa intelepciune.Hrana pentru suflet.Ma intristeaza sa citesc/ascult intamplator pe net ganduri de la  preoti ,,formatori de opinie" care, in loc sa indrume omul cu pace, cu blandete, cu intelepciune, spre o viata placuta lui Dumnezeu, mai ales in aceste vremuri tulburi,  seamana tot felul de frici si  raspandesc tot felul de prostii, la limita inculturii, dar ei se simt ,,marturisitori de pandemie".Din pacate lucrurile astea prind la multa lume.Sa ne uitam in trecut, la un parinte Galeriu, la un Steinhardt - ce discurs, ce cultura -si ce vremuri au trait! si ne vom da seama ca dupa roade se cunoaste omul.

♥♥ La tv ♥♥

Acum ceva timp am urmarit un serial foooarte dragut, Sanditon (2019), realizat dupa ultimul roman a lui Jane Austen, tot am vrut sa va spun de el si am uitat :)

Sanditon - Sanditon (2019) - Film serial - CineMagia.ro


♥♥ Meniul de saptamana aceasta ♥♥

Saptamana aceasta e dezlegare la peste miercuri si vineri

Luni - bors de cartofi noi cu afumatura, paste cu sos
Marti - cartofi prajiti, cu ou si branza de capra
Miercuri - peste la cuptor cu garnitura de legume
Joi - ficatei cu ceapa si piure, supa-crema de ciuperci
Vineri - salata de paste cu ton si legume
Sambata -bors de gaina, spanac cu oua-ochi

Duminica - gratar cu cartofi piure si salata 


 ♥♥ Planuri pentru saptamana aceasta♥♥ 

  •  sa pun la punct niste hartii pentru serviciu
  • sa termin niste mutari incepute in casa
  • sa tund iarba
  • sa ma odihnesc

 ♥♥ Ca sa ma relaxez, o sa ♥♥ 

cos la ie.Am terminat a doua altita si am inceput a doua maneca.Mai am asa de mult de lucru la ea, si deja ma gandesc la urmatoarea, dar ma tin tare :)), nu incep altceva, o termin pe asta intai.


 ♥♥ Un citat inspirational, un verset din Biblie sau o cerere de rugaciune ♥♥ 


Fii buna cu tine.Semintele pe care le plantam in noi sunt recolta pe care o vom darui.


Va doresc o saptamana minunata si multumesc pentru vizita!


 Iti mulțumesc ca vizitezi Dulce Casa!Daca ti-a placut acest articol impartaseste-l si altora folosind butoanele de mai jos :). Deasemenea, te astept sa  vizitezi  si sa  apreciezi  pagina de Facebook si pe cea de Instagram a blogului.

 ,,Gre