duminică, ianuarie 09, 2022

Bucurii de ianuarie 2022 - saptamana 1

 

Bine v-am gasit in prima saptamana a provocarii Bucurii de Ianuarie! 

A trecut deja o saptamana din noul an, sper ca ati avut zile linistite, mai ales ca au fost si doua sarbatori mari intre timp - Boboteaza si Sf. Ioan. 

Scoala a inceput imediat dupa sarbatori , luni, 3 ianuarie, asa ca ne-am reintrat repede in ritmul obisnuit.Sa vedem ce va urma, avand in vedere ca mutatia omicron incepe sa ia avant si cazurile cresc iar.In orice caz, macar au fost niste sarbatori linistite :). Pana una alta, haideti sa vorbim despre...

 Coltisorul meu confortabil 

care este la birou, dupa cum spuneam si anul trecut.Deoarece am mutat dormitorul in alta camera si biroul e asezat in alta pozitie, nu mai sunt langa fereastra si nici langa calorifer. Dar e foarte placut si asa, aici imi petrec de obicei momentele mele libere, in care citesc, scriu sau tricotez.

Am incercat sa aduc aici un pic din culoarea lunii - auriu, dar si un pic din culoarea iernii- alb.Perna pufoasa cu stelute aurii imi place foarte mult, am gasit-o la pepco si mi s-a parut foarte potrivita pentru coltisorul meu :)

Un proiect creativ

Va spun drept ca imi este foarte dor sa lucrez niste sosete :)), dar chiar nu am timp, fiindca miniaturile pentru Barbie imi ocupa mai tot timpul :).Saptamana asta nu am lucrat prea mult, fiindca au fost mai multe zile de sarbatoare , dar o sa recuperez saptamana cealalta :).

Tratatia saptamanii

au fost ardeii umpluti cu orez si ciuperci :).Aveam umplutura pregatita deja in congelator, a trebuit doar sa o dezghet si sa umplu ardeii, au fost deliciosi :) si foarte usori, neavand carne.

Plante/flori

La lidl e sezonul zambilelor, mi-am cumparat albe si mov, abia astept sa le vad inflorite si sa le simt parfumul suav.

 

Lumini si luminite

Seara aprind luminitele de Craciun, felinarul din fereastra si lumanarea pe care o am pe birou.


Grija de sine

Saptamana aceasta am incercat sa ma odihnesc mai mult, sa citesc, sa ma uit la filme dragute si sa ignor orice stire dinafara.Seara ma asez in pat si imi pun pe fata o masca , sau niste crema hidratanta,  castile pe urechi si ascult o carte sau o conferinta buna , sau imi pun Biblia audio.Sunt decisa ca anul acesta sa ma detasez de toate stirile si persoanele toxice din jurul meu, sa limitez foarte mult intruziunea problemelor de la serviciu in spatiul sacru al familiei noastre si al meu personal.


 Rugaciune/Recunostinta/Meditatie/Jurnal

Anul trecut nu am reusit sa ma tin pana la sfarsit de programul de citire al Bibliei pe care mi l-am propus.Dar, nu-i nimic, perseverez :)).Am inceput de la zero cu un program de citire in trei luni - ianuarie, februarie, martie. E mai mult de citit zilnic si trebuie sa fac un efort destul de serios ca sa ma tin de el, dar mi se pare mai eficient asa , fiind un obiectiv pe termen scurt.Ma straduiesc sa imi stabilesc doua-trei obiective lunare de care sa ma tin.

Va las cu imaginea unui minunat rasarit , atat cat se vede de la fereastra mea :)


Sper ca v-a facut placere sa fiti alaturi de mine in aceasta prima saptamana a provocarii.Daca ati scris un articol pe blog puteti lasa linkul in comentarii, sau ne puteti impartasi gandurile si fotografiile voastre pe instagram sau pe facebook, folosind hastagul #bucuriideianuarie .