miercuri, ianuarie 11, 2023

11/365


 

Bine v-am regasit dupa o mica absenta, sper ca toata lumea e bine si ati reusit sa postati pentru provocarile acestui an.

Din pacate eu am lipsit dintr-un motiv de mare durere si tristete, mama mea a plecat la Domnul duminica dimineata, dupa un atac cerebral masiv pe care l-a avut sambata dimineata.Avea 66 de ani.Starea ei era tare fragila in ultima vreme si corpul  nu a mai facut fata.Plecarea ei a fost oarecum brusca, desi am vazut din luna decembrie ca era tot mai rau.

Mama mea a fost o femeie deosebita. Am iubit- o foarte mult, si ea m- a iubit si s- a straduit intotdeauna sa fie o mama cat mai buna.Relatia noastra a avut suisurile si coborasurile ei, ca orice relatie, dar stiu ca mereu mi- a dorit tot binele, chiar daca uneori nu ne- am. inteles si am. gandit diferit asupra unor subiecte.

A fost un om energic, muncitor, care a tinut foarte mult la familia ei, pentru ea familia a fost totul. S- a straduit mereu sa se perfectioneze, sa fie un om mai bun, asa cum a stiut si a inteles ea acest lucru.A fost o femeie careia i-a placut sa invete si si a fost ambitioasa, desi a suferit mult in copilarie si tinerete, din cauza familiei de origine, unde lucrurile nu stateau tocmai bine si nu a fost sprijinita si incurajata sa faca ceva in viata.

 A fost o femeie frumoasa, mereu eleganta si aranjata.Era foarte talentata la lucrul de mana, era o croitoreasa foarte buna si tricota mult.Ii placea sa citeasca si sa mearga la teatru.

Mama m-a incurajat mereu foarte mult sa invat bine, m-a sprijinit in tot ceea ce mi-am dorit sa fac, s-a straduit sa ma ajute cu tot ce a putut ea. Si-a iubit foarte mult nepoatele si le-a primit pe fiecare cu mare bucurie.Niciodata nu mi-a spus dar de ce faci atatia copii, dar iar faceti copii, dar voi nu va mai opriti sau alte prostii de genul asta.Pentru ea fiecare nepoata a fost un dar de la Dumnezeu si s-a straduit sa fie cat mai aproape de ele si sa le arate iubirea si sprijinul ei.

Mama a fost un om cu foarte multe calitati si cu un suflet extrem de mare.Mereu i-a ajutat pe ceilalti, era generoasa, se cheltuia pe sine pentru altii.Nu am auzit niciodata sa refuze pe cineva care i-a cerut ajutorul.A aratat iubire chiar si celor care n-au iubit-o si i-au facut rau.

Ultimii doi ani, cat a fost grav bolnava, a suferit fara sa se planga, nu dorea sa necajeasca pe nimeni cu suferinta ei.

Mama nu a fost un om ,,de biserica,, , dar a iubit viata, a iubit oamenii, a facut tot ce a putut ea mai bine pentru ceilalti, cu gand bun si cred ca Dumnezeu si Maica Domnului au luat-o in lumina si acum se odihneste in bucurie.Foarte multa lume s-a rugat pentru ea in ultimele clipe, si va multumesc tuturor celor care ati fost alaturi de noi cu rugaciunea si cu orice sprijin.Care aveti dragoste, va rog sa o pomeniti la Sf. Liturghie, pentru iertarea pacatelor si odihna sufletului ei: Elena Georgeta.

Va multumesc tuturor . Cu mult drag,