duminică, februarie 25, 2024

Jurnalul saptamanii {s.8 /52}

pinterest.com

Buna dimineața si bine v-am regăsit la sfarsit de februarie!Nu stiu cum e vremea la voi, dar la noi e foarte cald si insorit.Ieri au fost 20°C si mi- am petrecuttoata ziua afara, in gradina.Am tuns trandafirii, am mutat niste clematite, am inceput sa sap si sa curat de buruieni o bucata pe care vreau sa fac un pic de gradinuta. Anul acesta as vrea sa incerc si gradinaritul in containere, poate asa o sa am rosii macar de- o salata 😁.


 PENTRU SAPTAMANA... 

19 -25 februarie 2024  

♥ VREMEA...

A fost  destul de calda si insorita penru aceasta perioada a anului, cu temperaturi pana la 20 °C.

♥ MA GANDESC ...
 
ca s-a terminat vacanta.Am reusit sa ma odihnesc si sa imi revin dupa o forma destul de uratica de covid care m- a pus la pat la inceputul lunii.Am fost si la munte cateva zile, inca suntem plecati, scriu aceasta postare de la poalele Fagarasilor ☺

 ♥ CE MAI GATESC... 
 
folosesc in mod intens oala electrica sub presiune instant pot, sunt fff multumita de ea, si ayr fryerul.Practic nu am prea deschis plita electrica in ultima vreme.Am facut bors de perisoare, supa de linte, pui in diverse forme la fyer.Ce am incercat sa fac la instant pot si nu au iesit cum imi place mie sunt cartofii dulci.Pe acestia ii pregatesc in continuare la abur, apoi ii coc un pic la air fryer.

 CE MAI MESTERESC/CREEZ..
 
aproape am terminat o pereche de sosete, lucrez la paturica termo si la o fata de perna cu inimioare, dar saptamana asta n-am lucrat un rand, am fost mereu pe drumuri si nu am avut liniste.Am lucrat cateva hexagoane crosetate, ca nu a trebuit sa ma concentrez prea mult.




♥ SUNT RECUNOSCATOARE PENTRU...
 
ca am reusit sa plecam un pic de acasa, desi a fost cam obositor, fiindca n-am avut prea mult timp la dispozitie.

♥ UNUL DIN LUCRURILE CARE MI-A PLACUT SAPTAMANA ACEASTA...

ca a fost vacanta


♥ CITESC/ASCULT...
 
,,Camera cu fluturi" de Lucinda Ryley 

Camera cu fluturi - Lucinda Riley - 9786063369452 - Libris

ABIA ASTEPT SA ...
 
vina primavara

 
♥ MA UIT LA...   
 
 Un serial coreean pe netflix

Cucerindu-l pe rege | Site oficial Netflix

 PLANURI PENTRU SAPTAMANA VIITOARE ...

serviciu, cumparaturi, curatenie, organizare


♥SPER SI VREAU
 
 sa  ajung la zi cu niste lucruri

 UN CITAT PREFERAT PENTRU AZI...




♥ O FOTOGRAFIE/MAI MULTE DE SAPTAMANA ASTA...
 


 




joi, februarie 22, 2024

Mozaicul lunii ianuarie 2024

 

Bine v-am regasit dupa ceva absenta pe blog, asta in conditiile in care mi-am propus sa potez macar odata pe saptamana .Dar nu am reusit din pacate, chiar imi pare rau pentru provocarea saptamanala din ianuarie.Desi am avut un ianuarie destul de bogat in lucruri pe care le-am facut, am postat mai mult pe instagram. Imi este mai usor sa postez acolo, deocamdata, asta deoarece laptopul meu e o rasnita veche care ma enerveaza :)), si mi-e greu sa-l deschid si sa lucrez pe el. Intentionez sa remediez cat de curand aceasta problema :)), si atunci postarile mele vor fi mai frecvente.

Am trecut deja si de jumatatea lunii februarie, si eu abia scriu ceva despre ianuarie, e clar ce defazata sunt.

Pe scurt, in ianuarie am inceput scoala, cu alergatura cea de toate zilele, cu oboseala si stresul de la serviciu, cu ceva frig si zapada la un moment dat. Au fost zile in care chiar am avut ceva senzatii de iarna , dar si cateva zile in care temperaturile au urcat pana la 20 de grade.

In ianuarie am tricotat si am crosetat destul de mult, fiindca nu prea am iesit din casa, in afara serviciului.Am terminat o pereche de sosete, am lucrat toate patratelele de la paturica meteo,am crosetat o mandala colorata ,am comandat niste fire pentru paturica cu hexagoane inceputa acum vreo  10 ani sau mai mult , in speranta ca o s-o termin anul acesta.

Tot in ianuarie am reinceput sa citesc, de fapt sa ascult pe Voxa , carti de fictiune, ceva ce nu am facut de foarte, foarte multa vreme.Am inceput cu seria ,,Cele sapte surori"de Lucinda Riley, fiindca o recomandase  Laura Frunza pe fb, mai de mult.Mi-a placut mult de tot, am ascultat patru volume din opt, naratiunea este extrem de captivanta si bine scrisa.

Nu am reusit sa invat tot psalmul pentru ianuarie, zici ca am creierul de gelatina, am retinut doar primele versete.

In general ma simt cam imprastiata, parca n-am spor in nimica si imi adun cu greu gandurile.

Revenind la luna ianuarie, pot spune ca Dumnezeu a fost bun cu noi, am facut destul de multe lucruri, nu doar eu personal, ci toti cei din familie.Din fericire nu am fost bolnavi :)), am avut o luna pauza :)).Am avut ceva emotii pentru tata, care a facut mai multe investigatii recomandate de specialist.Din fericire toate au iesit bune si nadajduiesc sa il tina Dumnezeu sanatos in continuare.

 Nu va mai intreb cum afost ianuarie pentru voi, ca poate ati si uitat pana acum :)), vorbim noi la mozaicul lunii  februarie :)).

Daca doriti sa revedeti mozaicurile postate in trecut,apasati AICI . Am postat primul mozaic in ianuarie 2014 , acum zece ani.

Va multumesc ca ma vizitati si va doresc o seara frumoasa!

Daca va placea ceasta postare va rog sa i dati like&share pe fb :).