Nu știu voi, dar eu pur și simplu ador luna februarie, fiindcă e luna în care este celebrată iubirea. Știu, mulți zic că ,,eu n-am nevoie să sărbătoresc o zi a iubirii, toată ziua îmi arăt dragostea față de partener și față de alții,, , etc..Ei, treaba lor! mie îmi plac zilele speciale, de sarbătoare, în care avem ocazia să ieșim din cotidian și să celebrăm în mod INTENȚIONAL ceva. Oricât am dori să fie altfel, noi suntem de obicei prinși în rutina zilnică, trăim pe pilot automat și e dificil să ieșim din carusel și să facem lucruri programat, cu intenție.De aceea am de gând ca luna aceasta să mă concentrez asupra iubirii - a iubirii de viață, a iubirii de sine, a iubirii de ceilalți. O să mă bucur de inimioare și de flori, și o să înveselesc zilele întunecate cu culoare!
Se consideră că în această zi anotimpul rece se confruntă cu cel cald, sărbătoarea fiind un reper pentru prevederea timpului calendaristic.Oamenii puneau schimbarea vremii pe seama comportamentului paradoxal al ursului, numit Ăl Mare sau Martin.Se consideră că puterea acestui animal era transferată asupra oamenilor, în special asupra copiilor, dacă aceștia se ungeau, în ziua de 2 februarie, cu grăsime de urs.
Bolnavii de "sperietoare" erau tratați în această zi prin afumare cu păr smuls dintr-o blană de urs.
Se credea că, dacă în această zi este soare, ursul iese din bârlog și, văzându-și umbra, se sperie și se retrage, prevestind, astfel, prelungirea iernii cu încă 6 săptămâni. Dimpotrivă, dacă în ziua de Stretenie cerul este înnorat, ursul nu-și poate vedea umbra și rămâne afară, prevestind slăbirea frigului și apropierea primăverii.
14 V Ziua Îndrăgostiților
24 L Dragobetele
Fiecare tânăr avea grijă ca în această zi să nu îl prindă fără pereche, ceea ce ar fi reprezentat un semn rău, prevestitor de singurătate pe întreg parcursul anului, până la următoarea zi de Dragobete.
Se mai credea că în ziua de Dragobete păsările ne migratoare se adună în stoluri, ciripesc, își aleg perechea și încep să-și construiască cuiburile. Prilej de bucurie și bunăstare, Dragobetele este unul dintre cele mai frumoase obiceiuri străvechi ale poporului român. Probabil că 24 februarie însemna, pentru omul arhaic, începutul primăverii, ziua când natura se trezește, ursul iese din bârlog, păsările își caută cuiburi, iar omul participă și el la bucuria naturii.
CULOAREA LUNII
nuanțe de roz și roșuîmi ,,romanticizez,, viața - caut sau creez momente de frumusețe, apreciez lucrurile mărunte de-a lungul zilei, mă bucur de ceea ce am
fac planuri de gradinareala
cultiv gânduri pozitive și încurajatoare