sâmbătă, decembrie 22, 2007

Meniul pentru Craciun

Acum este una din perioadele anului in care toate gospodinele gatesc din plin pentru masa bogata de Craciun. Eu nu fac exceptie, de azi ma pun pe treaba . M-am gandit sa va impartasesc meniul nostru.

Aperitive:
Bors de perisoare
Sarmalute


Dulciuri:

Bauturi: limonada de ghimbir
O sa fac cantitati mici din fiecare, fiindca sunt multe feluri.Voi reveni cu retetele lipsa si cu fotografii .
Ca sa termin la timp m-am organizat un pic, si ma ajuta mult sotul.Cumparaturile sunt deja facute. Azi fac prajiturile, umplutura pentru sarmale si compozitia pentru chiftele.
Maine dupa amiaza decoram casa si facem bradul, iar luni dimineata terminam mancarea, ca sa avem timp dupa-amiaza sa mergem un pic la biserica, si apoi cu colinda.
Va doresc spor la treaba !

Irina

joi, decembrie 20, 2007

Cura cu suc de sfecla rosie



Iarna e anotimpul virozelor si a racelilor de tot felul, de aceea in special la copii intarirea imunitatii este foarte importanta.Unul dintre remediile extrem de eficiente sunt sucurile de legume si fructe, iar dintre acestea, sucul din banala sfecla rosie este renumit. Terapeutul austriac R. Breuss recomanda acest suc tuturor pacientilor slabiti, anemici, sau care nu aveau pofta de mancare.

Sfecla rosie este bogata in vitaminele A, B, C si PP, acid folic, potasiu, calciu, fier, magneziu, proteine, hidrati de carboni, glutamina, zaharuri. Sucul de sfecla rosie se utilizeaza cu succes in prevenirea si tratarea anemiilor, virozelor, afectiunilor hepatice, alergiilor, cancerelor, si chiar a infertilitatii. Specialistii recomanda consumul zilnic al unei jumatati de sfecla rosie cruda, si al unui pahar de suc, dimineata pe stomacul gol. Este bine sa bem suc de sfecla rosie mai ales in perioadele de post, deoarece are un puternic efect de detoxifiere a organismului, in special a ficatului.


Eu prepar suc de sfecla rosie in amestec cu suc de mar si de morcov. Pentru un pahar de suc am nevoie de o jumatate de sfecla rosie potrivit de mare, doua-trei mere mai micute, si doi- trei morcovi.




Legumele se curata, se spala , si se dau prin storcator. Acest suc are o culoare placuta si un gust foarte bun. Pentru a fi mai atractiv pentru copii le puteti oferi un pai cu care sa-l bea . Eventual ii puteti adauga o lingurita de miere, sau un strop de suc de lamaie, in functie de gust.




Irina
Photobucket