Una din retetele de post preferate de familia noastra sunt chiftelutele de naut (falafel).Sunt foarte simplu de facut.
Boabele de naut se tin la inmuiat in apa rece 24 de ore(eu cumpar cate o punga de naut de 1 kg, inmoi boabele si le pastrez la congelator, in portii potrivite pentru o mancare).
Dupa ce s-au inmuiat se scurg de apa (nu se fierb, se folosesc asa , doar inmuiate in apa de pe o zi pe alta), se adauga o ceapa si verdeata multa, si se toaca(la robot sau la masina de tocat), astfel incat sa rezulte o pasta.
Se lasa jumatate de ora la frigider, si se formeaza apoi chiftelute rotunde, care se prajesc in ulei incins(pot fi tavalite prin pesmet sau faina).
Se pot servi in diverse feluri.De data aceasta eu am facut o garnitura de paste cu legume: am fiert paste (bilute mici, pentru cous-cous) si un mix de legume (congelate). Am scurs pastele si legumele si le-am amestecat intr-un castron.Am adaugat ulei, otet,sare, o rosie tocata marunt, si verdeata tocata.
Pofta buna!
Irina

