Daca nu va place sa coaceti tone de vinete si de ardei pentru zacusca, va recomand aceasta reteta, extrem de simpla si de rapida. Si foarte ieftina.
Pentru o portie aveti nevoie de:
- 2 kg de ceapa
- 2 kg de morcov
- 2 kg de ardei (de preferat sa fie rosii)
- 1 borcan mare de bulion (eu folosesc Olimpia)
- 1/2 kg de ulei
- sare dupa gust (cam 3 linguri- din aceea pentru muraturi)
- piper boabe, foi de dafin
Se pune intr-o cratita uleiul si se pune ceapa un pic la calit, apoi se adauga restul ingredientelor. Se amesteca bine si se lasa la fiert pana iese uleiul deasupra. Ca sa nu se prinda de fundul oalei am fiert-o in cuptor.
Cand e gata se pune fierbinte in borcane si se capaceste. Se lasa la racit intr-o patura.
(pana la urma n-am ramas fara zacusca si fara gogosarii mei preferati, a venit mama soacra sa ma ajute si a facut tot , eu am fost retetele si cu indicatiile )