marți, noiembrie 18, 2008

Calendarul postului- ziua 4

Calendarul ortodox de post (advent) nu are neaparat legatura cu sarbatoarea zilei din calendarul oficial (desi uneori coincide), ci ne aduce in vedere cate un simbol sau un personaj legat de Nasterea Mantuitorului, si un pasaj scripturistic in concordanta cu acestea.


Ziua 1 -15 noiembrie
Ziua 2 - 16 noiembrie
Ziua 3- 17 noiembrie
Ziua 4- 18 noiembrie
PorumbelulPorumbelul este simbolul pacii si al Sfantului Duh, a treia persoana a Sfintei Treimi. Dupa potop porumbelul i-a adus lui Noe o ramura de maslin, ceea ce insemna ca apele scazusera si ca va fi din nou pace.
In timpul botezului sau Hristos a auzit vocea Tatalui ceresc, si Sfantul Duh, sub forma unui porumbel, a coborat peste El (Luca 3 :21-22)

"Şi după ce s-a botezat tot poporul, botezându-Se şi Iisus şi rugându-Se, s-a deschis cerul, Şi S-a coborât Duhul Sfânt peste El, în chip trupesc, ca un porumbel, şi s-a făcut glas din cer: Tu eşti Fiul Meu cel iubit, întru Tine am binevoit. "


Rugaciunea "Imparate ceresc" este adresata Sfantului Duh:

"Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindenea esti si toate le plinesti, Vistierul bunatatilor si Datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi si ne curateste de toata intinarea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre. "

Este bine sa stim aceasta rugaciune pe de rost, si sa ii invatam si pe copii, ca s-o putem zice in toata vremea.
Irina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.