joi, mai 07, 2009

Evadarea din rutina

Am citit "Evadarea din rutina" cu mai multa vreme in urma. E o carte excelenta, plina de idei creative, care aplicate pot face din caminul nostru un loc placut si odihnitor pentru noi si pentru cei dragi. De fapt capitolul "grdini si gradinarit" mi-a inspirat realizarea micii mele terase de balcon. Iata si un scurt fragment:

" Prima "gradina" pe care eu si Fran am avut-o a fost o galeata adanca si larga din lemn, pentru unt, pe care am umplut-o cu pamant negru, gras, adus de Fran dintr-o padure, amestecat cu un strat de ingrasamant natural pentru a-l face mai fertil. In zilele acelea deprimante de dupa terminarea colegiului, in timp ce el frecventa seminarul, locuiam intr-un apatament de la periferia orasului Philadelphia, de fapt o mansarda a unei vechi case.Acoperisul era din tabla, imprejmuit cu o balustrada urata(..). Ei bine, acel vas de lemn a fost sursa unei privelisti total diferite.Nu puteam transforma acoperisurile caselor, zidurile de caramida, firele electrice, stalpii de telefon si containerele de gunoi in munti si arbori, dar puteam totusi schimba privelistea deprimanta oferita de acoperisul de tabla si de balustrada de lemn. Am asezat recipientul de lemn la mijloc, chiar langa balustrada, si am plantat intr-o parte a lui rochita randunicii.(...) Alaturi am pus petunii albe si albastre-purpuriu, apoi albastrele, si in cele din urma iedera si vita cu frunzele vargate care sa formeze o perdea deasa. (...) Acest loc minuscul a creat o atmosfera si un sentiment de satisfactie pe care nu le pot descrie(...) Aveam o gradinita a noastra cu flori si vegetatie pe care sa le ingrijim, sa le udam si sa le privim crescand, care faceau ca noi sa ne simtim mai bine si sa suportam imprejurimile dezolante.

"Evadarea din rutina "- Edith Shaeffer, ed.Logos
(Traducerea cartii "The hidden art of homemaking" )

Un comentariu:

  1. Buna. Imi spui te rog de unde as putea comanda cartea , in limba romana 'Evadarea din rutina' de Edith Schaeffer? mersi frumos.O zi cu Soare.

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.