sâmbătă, octombrie 31, 2009

O provocare interesanta



Am gasit pe blogul Inei „ Retete vegane” o provocare interesanta- alimenteza-te doar cu cruditati (fii raw-vegan ) timp de 4 saptamani.
Daca aveti probleme cu greutatea, ten acneeic, oboseala cronica, balonari sau vreti sa va imbunatatiti conditia fizica si sanatatea cititi acest mesaj.

Va provoc la un test de 4 saptamani pe 100% alimentatie cruda. Va tine sau nu? E sansa voastra sa aratati ce puteti si sa faceti un lucru bun pentru voi. In acest forum gasiti tot ce aveti nevoie sa stiti pt a va alimenta 100% natural si pt un stil de viata cat mai "curatat de chimicale".
Dupa ce incepeti testul scrieti-ne rezultatele (dupa si in timpul testului). Si voi veti fi uimiti de beneficiile dietei.

Nu va uitati la mine (metaforic vorbind ) fiindca in nici un caz nu sunt in stare sa raspund la o astfel de provocare, dar poate printre voi sunt amatori, mai ales daca suferiti de vreo boala, sau vreti sa slabiti.

Apropo de slabit devenind raw-vegan, mai jos puteti vedea marturia unei femei, Angela Stokes, care a slabit de la 136 la 75 kg :





Eu n-o sa devin raw-vegan deoamdata :)), dar ma stradui sa beau mai multa apa zilnic - cel putin doi litri. Si sa fiu vegetariana macar miercuri si vineri .

Revenind la provocarea Inei, ce spuneti, sunteti tentati sa incercati? :)


Irina

8 comentarii:

  1. Eu nu. Îmi place să mănânc sănătos şi aş da oricând o friptură pe un bol de legume. De fapt, mănânc carne f. rar. Dar nu pot să trăiesc doar cu hrană crudă.

    Dar pt. altceva am intrat pe blogul tău. Îmi recomanzi, te rog, nişte cărţi religioase. Trec printr-o perioadă grea şi vreau să mă rog mai mult. Dar nu ştiu cu ce să încep.

    *Felicitări pt. buburuza mică Otilia! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am mancat vegan, timp de sase luni, acum ceva ani in urma...a fost minunat! Slabisem, ma simteam foarte usoara, nici urma de oboseala sau boli si o stare in general minunata!
    De cand sunt in America s-a dus regimul meu vegan, m-am ales cu 15(!) kilograme in plus, un prediabet(traisca consumatorismul si mersul numai cu masina....!) si ma simt oribil...asa ca recomand cu caldura si incredere oricui regimul vegan cat si cel vegetarian; si mai ales mergeti cat mai mult pe jos. E sanatate curata!
    O zi buna si succes!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai daca devenim raw-vegani cum mai ramane cu bucuria de a posti intru asteptarea Domnului?

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place ce a zis Niko...

    M-a tentat si pe mine cand am vazut proiectul initiat de cei de pe forumul raw, doar ca... Nu ma tenteaza deloc regimul vegan, nu ma tenta nici in perioada cat am fost vegetariana. Veganii exclud nu numai carnea, ci si orice produs animal-oul,laptele,etc. As alege sa mananc raw-adica crud, daca ar fi acceptat raw vegetarianism, adica sa pot include si laptele si oul in variantele sale crude... Dar oul crud in ce poate fi consumat? Poate in creme si spume (hehe, spuma de cioco care ai pus-o tu aici iri:D) si laptele ar trebui sa fie nefiert, si ar fi problematica consumarea lui asa...

    Cine poate...sa tina. Eu in perioada de vegetarianism ma simteam super bine, eram cu mult mai slaba, nu raceam cum racesc acum-des adica! si multe alte beneficii... Doar ca oricat ma straduiesc nu ma mai pot intoarce la acest regim, nu mai am aceeasi vointa. Deci bravo celor ce pot si pot din respect pentru trupul lor si natura, nu pentru a transforma si vegetarianismul sau veganismul intr-o alta religie pentru care sa militezi :D. Am avut experiente placute si neplacute cu cei ce nu mananca carne...

    RăspundețiȘtergere
  5. Adelina, nici nu stiu ce sa iti recomand, sunt atatea carti de folos azi. Despre rugaciune ai putea citi „Rugaciunea” de Sf. Teofan Zavoratul, si „Scoala rugaciunii” de mitr. Antonie de Suroj.
    ** mersic pentru urari

    Daniela, asa e, eu am mers foarte mult pe jos dupa primele sarcini si am slabit imediat.

    Niko, ramane atunci sa postim de pacate, daca am rezolvat cu mancarea :).


    Irina, ma gandesc ca un regim raw e bine de tinut macar pe perioade scurte, pentru dezintoxicare. Cel putin vara cred ca ar fi oarecum mai usor.Fain ca ai reusit sa fii vegetariana, chiar si pentru o perioada; si eu cred ca e bine sa consumi cat mai putina carne,spre deloc, dar nu stiu cum se face ca in ultima vreme numai in friptane o tin ;))

    RăspundețiȘtergere
  6. p.s. Niko, acum mi-a venit in minte ca multi dintre sfintii nostri au fost raw-vegani :)), mancau doar radacini si ierburi, numai ca faceau asta fiindca erau desprinsi cu totul de cele pamantesti, noi am face-o tot din ratiuni lumesti- sa fim mai sanatosi,sa traim mai mult si mai bine, etc..Pe cand sfintii traiau mai mult cu rugaciune decat cu mancare.

    RăspundețiȘtergere
  7. Irina, multumesc pentru ultimul ps:) voiam sa scriu si eu asta de cand am vazut postarea, dar a intervenit ceva si nu am mai apucat...
    Ce vreau sa mai spun e ca am tot respectul pentru cei care reusesc sa fie vegetarieni - am cativa prieteni care sunt vegi de ani buni si zic numai de bine, ba chiar am colega vegan - supla, mereu in forma, cu o imunitate de fier..
    Tine de vointa si de exercitiu... Si, poate, de formarea unor deprinderi... cand intra in reflex sa cumperi si mai ales sa combini si sa gatesti anumite mancaruri, cand organismul se detoxifica si isi regleaza ritmul, arderile, energia, dupa noul stil... Merita incercat, macar pe perioade scurte. Si pe termen lung, da, renuntat macar la combinatiile mai nocive. Cat despre asteptarea Domnului.. aia e in inima, nu in stomac:)

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.