luni, mai 03, 2010

Prima carte despre homeschooling în limba română

  „ Educația acasă - o alegere corectă” de Christopher J. Klicka - am primit-o mai de mult, dar nu am avut timp să scriu despre ea. Dacă vă interesează acest tip de școlarizare  cartea aceasta este o introducere excelentă. Atașez imagini ale cuprinsului (click pe ele pentru mărire) :





Cartea poate fi comandata de la adresa curcubetg@ gmail.com și a costat 20 ron cu taxe poștale incluse.



Cu drag, 
Irina

10 comentarii:

  1. Cred ca e buna cartea o sa ancerc sa mi-o procur si eu.Cu toate ca nu ma pricep deloc,dar cel putin sa mai afli ceva nou nu strica.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pur si simplu scriu ca vreau cartea asta sau e si vreun site de pe care sa comand?
    Am dat un search pe google, dar nu am gasit nimic.
    M-ar interesa mult.

    RăspundețiȘtergere
  3. scrii la adresa respectiva ca doresti cartea si spui unde sa ti-o trimita

    uite si aici

    http://www.homeschooling.ro/

    RăspundețiȘtergere
  4. super! o foarte buna idee de a informa despre acest tip de educatie. eu tot mai citesc pe diverse blog-uri de afara despre acest stil si mi se pare genial. insaa, intrebarea mea, daca stie careva raspunsul, ce se intampla daca vrea copilul sa se angajeze, cand e mare normal si nu are nimic la mana cum ca a terminat studii si nu stiu ce specialitate, ce se intampla?

    RăspundețiȘtergere
  5. Mada,copilul are studii, asta inseamna homeschooling - ca face studii, dar nu la scoala, ci acasa.Periodic ei merg la evaluari unde obtin si „hartii” :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, stiu ca are studii, normal. Nedumerirea mea era legata de hartii, asa cum zici tu bine. Nu m-am exprimat eu concis.
    Deci au evaluari, asta era. La Minister sau cum se face? Este o optiune total noua pentru cei care se ocupa cu invatamantul romanesc.
    Merci!

    RăspundețiȘtergere
  7. depinde de legile locale. In principiu aceste teste se dau la o scoala unde homescholerul este arondat, adica parintii anunta acolo ca au copii cu care fac hs. In unele state/tari testele nu sunt obigatorii, ramane la latitudinea parintilor sa-si duca copiii sau nu.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am intrat pe blogul tau prin Googel search, cautand o poza de femeie care face curatenie, pentru ilustrarea unui articol pe care vreau sa-l postez.
    Si am avut o mare surpriza placuta: imi place ce faci tu aici. Blogul arata excelent si emana multa caldura umana. Felicitari! :)
    Il voi pune in blogrollul meu si voi intra aici ori de cate ori voi dori sa fac contact cu o realitate curata si buna.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc! O veste minunata aceasta a cartii in limba romana despre educatia acasa. Sa speram ca in curand si legislatia o va permite.

    RăspundețiȘtergere
  10. cu multa placere! nu cred ca in Ro va fi legal hs,ceea ce nu e neaparat o veste rea :)). Singura varianta ar fi cea cu scoala-umbrela din strainatate.

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.