marți, februarie 14, 2012

De Ziua Indragostitilor


Cum e dragostea adevarata?

Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte
Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul.
 Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr.
 Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă. 
 Dragostea nu cade niciodată.

1 Corinteni 13:4-8

8 comentarii:

  1. Bine ai revenit!Ti-am simtit lipsa.

    RăspundețiȘtergere
  2. E minunat citatul din Corinteni, ma induioseaza...Tin aceste cuvinte adevarate pe frigider (pe o placuta cu magnet) asa ca le am zilnic in inima. Mi-a placut o fraza dintr-un interviu dat de parintele Pantelimon de la Manastirea Oasa si m-am gandit sa il impartasesc aici:" Trebuie sa iubesti cu Dumnezeu din tine, pe Dumnezeu din celalalt".

    RăspundețiȘtergere
  3. calea de mijloc. Sarbatorim ceva, ca sa fim in ton cu lumea?

    RăspundețiȘtergere
  4. irina de ce nu raspunzi la intrebari?mai faci copii sau nu?sau sunt de ajuns 3?ca nu cred eu ca de cand s-a nascut otilia numai ramaneai gravida iar...spune=ne si noua cum te protejezi ca sa nu gresim dpdv crestineste.

    Emilia

    RăspundețiȘtergere
  5. Intrebarea asta nu se pune nici celei mai bune prietene. Si pe mine ma intreaba multi "mai faci copii?" (am 4). Dupa primii 3 am crezut ca asa e de la Domnul sa am 3, caci nu mai ramasesem insarcinata timp de 8 ani( fara sa ma protejez in vre-un fel); Si am ramas din nou insarcinata, nu-mi venea sa cred, dar bucuria a fost mare, poate mai mare ca la primul; poate asa a vrut Dumnezeu sa ma mangaie.
    Iar la intrebarea de mai sus eu raspund "DA!".
    Iar ca sa nu gresesti dpdv crestineste te protejezi prin abstinenta.
    Imi cer iertare daca am suparat pe cineva; stiu ca intrebarea era pt Irina dar nu m-am putut abtine pt ca si eu aud prea des aceasta intrebare.
    Cu drag !

    RăspundețiȘtergere
  6. Laura, multumesc!

    Amalia, ce frumos!

    Emilia, ce pot sa spun?cred ca Maica Tereza zicea ca a spune ca sunt prea multi copii in lume e ca si cum ai zice ca sunt prea multe flori.Daca esti preocupata sa nu gresesti `dpdvd crestineste` iti sugerez sa-ti gasesti un duhovnic si sa-i impartasesti framantarile si dilemele tale.


    Anonim,sa-ti traiasca copilasii! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru ca dragostea indelung rabda, iar tu Irina esti plina de invataminte bune, ne poti spune despre superstiile casei mostenite din batrani: nu se spala lunea sau vinerea sau alte asemenea "credinte"? Si ai un premiu la mine pe blog http://dulceameacasa.blogspot.com/2012/02/primit-un-premiu-de-la-elena.html

    RăspundețiȘtergere
  8. Oana, eu n-am auzit de asa ceva.Cred ca acolo unde exista indoieli si nedumeriri de genul asta trebuie intrebat duhovnicul.

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.