marți, august 21, 2007
Chiftelute marinate
Cred ca toata lumea stie reteta, dar nu-i nimic, o mai scriu o data :) .
La chiftele am folosit :
1/2 kg carne de porc (slaba)
2 morcovi
2 cepe
2 cartofi cruzi
2 felii de paine inmuiata
3-4 catei de usturoi
2 legaturi verdeata (marar si patrunjel)
1 ou
sare,piper
Toate ingredientele se toaca cu robotul de bucatarie(cel putin eu asa fac,ca sunt mai comoda , dar fiecare face dupa cum doreste). La urma se adauga oul. Se formeaza chiftelute rotunde care se prajesc in mult ulei. Ilinca m-a ajutat, a facut si ea chiftelute .
Sosul:
Se toaca 4-5 cepe si se calesc in ulei. Cand ceapa e moale (sticloasa) , se adauga cam 500 g rosii, decojite si pasate, foi de dafin, piper boabe, sare. Se dau 2-3 clocote si se adauga chiftelutele. Se mai fierb 5-10 minute, la foc potrivit.Se asezoneaza cu verdeata si se servesc cu cartofi piure si salata, sau alte garnituri, dupa gust.
Irina
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Domnişoara din fotografie este şi ea de mâncare sau doar mănâncă?
RăspundețiȘtergereLasă să mănânce ca să se facă mare! Dacă nu mai avem frumuseţi din astea mici în casele noastre, nu mai avem nici credincioşi în Biserică.
Să fiţi binecuvântaţi şi fericiţi! Am văzut poziţiile pe care le-aţi avut pe blogul d-lui Cruceru. Foarte bine!
Dorim să comunicăm mai mult şi mai bine cu dv. Nu strică să strângem rândurile şi să facem lucruri bune împreună.
O noapte bună şi liniştită după căldura de astăzi!
Pr. Dorin.
:)) mai degraba de mancare, ca la mancat nu se prea inghesuie
RăspundețiȘtergereWhat a delightful helper you have! And, such a beautiful grin!
RăspundețiȘtergereAdică aleargă mai mult decât mănâncă? O să-i treacă când o merge la şcoală.
RăspundețiȘtergere