duminică, octombrie 28, 2007

Botezul Teodorei



Ieri in familia noastra a fost sarbatoare: micuta noastra Teodora a primit Sfanta Taina a Botezului. Pentru orice crestin ortodox momentul botezului este unul extrem de important, deoarece aceasta este Taina prin care copilul mic, pentru credinta parintilor si a nasului de la botez, prin intreita cufundare in apa curata, in Numele Sfintei Treimi, se naste din nou, din apa si din Duh, spre o viata de sfintenie in sanul Bisericii. Imediat dupa botez urmeaza Taina Mirungerii, prin care cel botezat primeste pecetea darului Duhului Sfant,iar dupa aceasta copilasul este impartasit, unindu-se in chip desavarsit cu Hristos.
Botezul Teodorei a avut loc la M-rea Radu Voda din Bucuresti, unde se afla si moastele Sf. Nectarie Taumaturgul(din pacate ieri racla cu sfintele moaste nu era acolo ).Si cateva imagini de la eveniment:


...cateva fotografii din biserica...





...acasa-lumanarea de botez...




...si masa pusa ...



 

...iar la urma - tortul facut dupa o reteta de pe culinar (mouse de piersici )...


...o sa-l fac din nou cat de curand, abia am salvat o felie ca sa vedeti cum arata "sectiunea"



Multumim tuturor celor dragi care au fost alaturi de noi!

Irina

5 comentarii:

  1. Bun venit in Biserica micutei Teodora, o mare bucurie aceasta Taina! In final, trandafirii si frunzele au fost facute de tine? Tortul arata... extraordinar! Va doresc sanatate, si imi place imaginea cu voi 4!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Elena,multumim!

    nu, n-am facut eu trandafirasii, ca n-am mai avut timp de asta,sunt cumparati.Dar sper sa reusesc sa fac si eu cat de curand.In orice caz,tortul a iesit foarte bun,o sa pun link-ul catre reteta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Congratulations and Many Years to Teodora! Beautiful photos, what a lovely church to be Baptized in! Welcome to the Community of Christ, Little one!

    RăspundețiȘtergere
  4. Intr-adevar a fost Mare Sarbatoare in familia vostra! Sa va dea Dumnezeu multe zile frumoase ca si aceasta in care sa va bucurati impreuna de frumoasele voastre fetite!
    Teodora , sa cresti mare si cuminte, sa le oferi parintilor numai clipe de bucurie! Bine ai venit in randul Bisericii lui Cristos!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu mare intarziere, ii transmit micutei Teodora si voua: Multa sanatate si liniste intru Cristos!
    Sa va binecuvanteze Dumnezeu si sa va daruiasca numai clipe fericite!
    ...de-acum Teo are ingerasul ei, ce o va pazi toata viata...ce bucurie! :)

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.