marți, noiembrie 13, 2007

Retete de post


Lapte de orez
(se poate face si in casa daca nu doriti sa cumparati)

  • orez fiert ...................................3 linguri
  • mar curatat(sau banana)........1 bucata
  • alune de padure.........................5 bucati
  • miere..........................................1 lingurita
  • apa calduta................................250 ml
  • esenta de vanilie.......................1 lingurita(optional)
Toate ingredientele se dau la blender 2 minute. Se poate servi ca atare, ori cu Inka (in loc de cafea), sau cu musli.


Ciorba de rosii
  • 2 cepe mari
  • 1 punga mix de legume congelate pentru ciorba
  • 2-3 cartofi
  • 1-2 linguri orez
  • 1 cutie suc de rosii (eu folosesc fruttia)
  • verdeata
  • sare
Se caleste ceapa, se adauga legumele si o parte din cantitatea de apa. Se fierbe 10-15 min., apoi se adauga cartofii curatati si taiati cubulete, si orezul. Cand orezul e aproape fiert se adauga 1/2 l suc de rosii, sarea. Se mai dau cateva clocote si se adauga verdeata tocata marunt (patrunjel). In loc de patrunjel se poate pune cimbru.

Musaca de cartofi
  • cam 12 cartofi potriviti ca marime
  • 1 punga soia granule
  • ceapa
  • verdeata(marar, patrunjel)
  • sare, piper,foi de dafin
  • bulion
  • margarina
Se prepara un piure de cartofi, la care adaugam marar tocat marunt(cand piureul e gata).
Soia granule se fierbe in apa cu sare si condimente dupa gust. Dupa ce a fiert se stoarce bine. Separat se caleste ceapa tocata marunt, se adauga granulele de soia, 1-2 linguri de bulion, verdeata tocata, piper. Se mai fierbe un pic si se da deoparte.
Ungem un vas termorezistent cu margarina, punem un strat de cartofi piure, deasupra stratul de soia, apoi din nou cartofi. Deasupra se pun din loc in loc bucatele de margarina, si se da la cuptor pana prinde o crusta aurie. Se taie cand se raceste un pic.


Salata de sfecla rosie
  • 1 kg sfecla rosie (bucati mai mititele)
  • 1 radacina de hrean
  • ulei, otet, sare, zahar
Sfecla se spala si se fierbe in coaja, pana se inmoaie. Se curata si se rade marunt. Se adauga dupa gust hrean ras, ulei, otet, sare, zahar. Se pastreaza intr-un borcan la frigider.



Irina

4 comentarii:

  1. Simt pe blogg-ul tau bucuria apropierii Craciunului! Multumesc pentru retete si tin aproape cat ma lasa Gabi... Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim foarte mult pentru retetele postate. Deja am incercat laptele cu orez si este delicios.Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Raluca,cu placere, ma bucur ca iti este de folos ce scriu.Eu am cumparat intai laptele de orez, dar pe urma am facut si in casa, si e foarte bun, intradevar.Am uitat sa scriu ca se recomanda orez integral.

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.