Reteta aceasta am primit-o acum cativa ani de la o sotie de preot- se poate folosi cu succes la salatele de post, in loc de maioneza "vegetala" din comert, care e plina de tot felul de chimicale.
Pentru o portie potrivita pentru un castron mare de salata avem nevoie de o punga de pufuleti(sa fie moi ), jumatate de ceasca de apa, ulei , mustar, zeama de lamaie.
Intr-un castron se pune apa si se adauga pe rand pufuletii, amestecandu-se cu o lingura pana se topesc, si se obtine o crema groasa (atentie, nu se pune apa multa, eventual mai adaugati daca vi se pare ca e necesar, dar cam o jumatate de ceasca e suficient).
Crema obtinuta se freaca cu ulei( cam 100-150 ml), la fel ca o maioneza obisnuita. Cand s-a ingrosat se adauga mustar dupa gust, zeama de lamaie, sare, piper.
Daca vreti sa ornati cu ea o salata de post este bine sa o pregatiti chiar inainte de servire, deoarece, daca sta prea mult, face crusta si nu mai e atat de aspectuoasa.
Irina
Multumesc mult Irina!
RăspundețiȘtergereInteresantă reţeta de maioneză din pufuleţi. O voi face şi eu din curiozitate.
RăspundețiȘtergereLia, sper sa-ti placa!
RăspundețiȘtergereE intr-adevar delicioasa maioneza asta din pufuleti, am facut-o si eu de nenumarate ori, din cartea Garoafei Coman.
RăspundețiȘtergereImi place mult si poate am s-o pun in practica cu salata de cartofi ce-ai prezentat-o mai sus :)
P.S. Cu intarziere: LA MULTI ANI!
Laura, multumesc de urari!
RăspundețiȘtergerema bucur ca iti place si tie reteta asta, dintre maionezele de post cea de pufuleti e preferata mea.
Multumesc
RăspundețiȘtergerejust dropping by to say hello
RăspundețiȘtergerefoarte buna aceasta maioneza din pufuleti tocmai am terminat-o
RăspundețiȘtergereFoarte buna. Eu o folosesc si cand nu e post.
RăspundețiȘtergere