miercuri, martie 05, 2008

Melci cu branza telemea

Daca va e pofta de “ceva bun”, care sa mearga langa o bere rece si un film interesant, dar nu aveti chef sa pierdeti prea mult timp prin bucatarie,va sugerez o reteta foarte buna si rapida: melci cu branza sarata.

Aveti nevoie de:
  • un pachet aluat de foetaj(din comert)
  • 200-250 g branza telemea
  • 50 g unt
  • 2 oua
Se face o pasta din branza telemea, unt si ou. Se intinde pe foaia de aluat si se ruleaza. Cu un cutit( de preferat din cel zimtat, pentru paine) se taie felii groase de 1 cm.
Se pun in tava cu fata in sus, pe foaie de copt, se ung cu galbenus de ou si se dau 15-20 minute la cuptor, la foc potrivit.

Pofta buna!
Irina

7 comentarii:

  1. Iti imaginezi ca maine ii fac?:) Arata tare bine si telemeaua cred ca le-a dat un gust... Multumesc mult pt. reteta! Si asa trebuie sa ma aprovizionez pentru post cu aluat foetaj!

    RăspundețiȘtergere
  2. Those look really yummy, enjoy!

    RăspundețiȘtergere
  3. Elena, sa ai spor, sigur o sa-ti placa! Acum ma gandeam ca ar merge foarte bine si cu ciuperci calite si tocate marunt- dar amestecate cu ou, ca sa se lege.

    Mimi, thank you, please join us! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. O idee grozava! tot suntem in saptamana alba.Multumesc! Monica

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte buni, acum i-am scos din cuptor! O sa ii consumam la cina cu salata de rosii si castraveti! Multumesc pentru idee!:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Irina, arata foarte bine! Eu am facut asa cu miere si nuca macinata, fara ou si au iesit foarte buni! Merg multe combinatii, inclusiv de post, cu ciuperci, fara ou (pui doar putina pasta de rosii in compozitie si marar proaspat tocat). Nu curge compozitia deloc.

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.