marți, noiembrie 04, 2008

Viitorul alimentatiei

Daca aveti o ora jumatate la dispozitie poate veti viziona acest film despre alimentele modificate genetic- cum se procedeaza, ce interese stau in spatele biotehnologiilor si ce putem face pentru a ne apara sanatatea.

Desigur ca am mai citit una alta despre alimentele modificate genetic, dar nu cunosteam exact procedura- faptul ca bariera genetica se distruge folosind virusi gen E.colli, de exemplu.

Nici nu stiu ce sa mai cumpar , pentru ca alternativa 'bio" e destul de scumpa, si nici alimentele de la tarani nu sunt sigure, fiindca nu poti sti ce samanta folosesc, cu ce stropesc ei legumele si fructele, sau ce ingrasaminte pun :( .


Irina

8 comentarii:

  1. Abia astept sa urmaresc documentarul. Si eu ma confrunt cu dilema alimentelor 'bio. Ciudat, cand eram mica nici nu-mi puneam problema ca exista asa ceva...

    RăspundețiȘtergere
  2. pai nici nu exista, sunt descoperiri destul de recente, in copilaria noastra alimentele erau cat de cat curate.Bine, pe atunci se stropea cu dtt, dar oricum...

    RăspundețiȘtergere
  3. http://gingasia.blogspot.com/2008/10/gradina-din-casa.html

    RăspundețiȘtergere
  4. http://www.sfintiiarhangheli.ro/intrebare.php?iid=1312

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu sunt de-a dreptul ipohondra de cand fac un alt curs cu Dr. Chirila, in care ne spune cam tot ce nu prea se stie despre poluarea alimentelor. Concluzia mea la ceea ce am auzit pana acum: mai bine ne mutam la tara, la munte. Este singura solutie sa scapam de o parte din gudronul de respirat din aer, si de azotatii si pesticidele din alimente...pe care le putem avea asa numai daca le cultivam noi. Stiati ca de cand s-a imbogatit faina( inclusiv cea din painea pe care o cumparam) cu Fe, rata imbolnavirilor cu cancer a crescut de vreo 5 ori? In special cel tiroidian...Si faina ecologica nu se prea gaseste decat la vreo moara din aceea antica de la sat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Trist, foarte trist! Dupa primele 10 min din reportaj iti doresti sa te multi pe Marte!

    RăspundețiȘtergere
  7. Marilena, ai dreptate, din pacate cam greu cu mutatul, mai ales cand depinzi de oras cu serviciul.Dar in orice caz, macar sa ai o gradinuta in care sa cultivi strictul necesar tot conteaza.


    Niko, din pacate nu ne putem muta pe Marte, haha, trebuie sa gasim alte solutii :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Din pacate aceasta este pretul glibalizarii. Nii, ca si oameni putem sa cumparam de la tarani produsele, sa mergem pe incredere ca altceva nu putem sau sa cultivam noi legumele si fructele, sa crestem gaini, capre. Ca si crestini spunem rugaciunea mesei si insemnam bucatele cu semnul Sfintei Cruci, in felul aceasta ne pazeste Dumnezeu de ori e rau.

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.