marți, iunie 24, 2008

Zi de vacanta - 1

Dupa cum va povesteam zilele trecute vacanta noastra la Suceava a fost foarte frumoasa, dar din pacate foarte scurta.

In primul rand, fiind in zona, mi-am dorit foarte mult sa merg la Radauti, la un magazin de goblenuri, unde aduc foarte multe kituri de punct in cruciulita.


Dar inainte de asta ne-am oprit in Suceava, la magazinul alimentar al menonitilor.In caz ca nu stiati, in Suceava exista de multi ani o comunitarte menonita( menonitii sunt o ramura a sectei amish). Imediat dupa revolutie au cumparat o bucata mare de teren si au infiintat un orfelinat. Pe langa orfelinat au o ferma de vaci. Produc lapte, smantana si o inghetata absolut delicioasa, naturala, fara prafuri si alte mizerii. Preferata mea e cea de caramel - cu consistenta cremoasa si bucatele de caramel moale inauntru.
Dupa ce am savurat inghetata am plecat spre Radauti.


Orasul e mic, curat si cochet. Totul e renovat, vopsit, varuit, flori multe- arata foarte frumos si odihnitor.
Intr-un final am gasit magazinul de goblenuri, sau mai bine zis ce ramasese din el, fiindca tocmai se mutasera in cealalta parte a orasului. Dar tot am gasit sa cumpar cateva seturi dragute.


Urmatoarea oprire a fost la "Popas Bucovina", in Sucevita, ca sa mancam. Daca aveti drum pe-acolo sa n-o ocoliti, peisajul e superb, iar serviciile- ireprosabile (au si camping pentru rulote).

Aceasta e cladirea principala,Am mancat pe terasa,admirand peisajul
Din meniu trebuie sa amintesc hribii cu smantana, pastravul la gratar ,

si papanasii cu smantana si dulceata de afineMai erau si alte bunatati, dar nu vreau sa va fac pofta
Photobucket.
Ce imi place foarte mult la pensiunea aceasta este ca in curte au o casuta traditionala, incarcata de floriPhotobucket .


Fetelor le-a placut foarte mult acolo :


Dupa ce am mancat si ne-am relaxat un pic am plecat spre Manastirea Putna. Cand am fost aici ultima data inca nu se incepuse pictura noua, si catapeteasma nu era terminata.

Dupa ce ne-am inchinat la mormantul Sfantului voievod Stefan,am admirat noua catapeteasma,si pictura (erau si scene din viata Sfantului Voievod, foarte frumos pictate, din pacate aparatul nostru nu asa de bun ca sa le fi fotografiat).


Ultima oprire in ziua aceea a fost la padure Photobucket. Ilinca a gasit vreo doi fragi,
si apoi s-a jucat la raul care trecea pe acoloSe vedeau turlele sihastriei Putna,
iar mai incolo pasteau niste vaci
Aer curat, liniste si racoare- cea din urma imi lipseste cel mai mult - tocmai ma topesc de caldura in casa Photobucket.
Despre locurile pe care le-am vazut urmatoarea zi va povestesc maine Photobucket .

Irina

Photobucket