marți, octombrie 28, 2008

Din experienta altora


Mi-a placut foarte mult articolul de aici al Cristinei. Si eu m-am simtit adesea coplesita de toate indatoririle mele, si asta pentru ca nu stiam sa imi organizez viata de mamica si sa imi stabilesc prioritati.

Cand vin copiii viata se schimba, si daca nu ai ajutor de la nimeni trebuie sa inveti cum sa faci astfel incat sa te imparti intre nevoile sotului, ale copiilor, ale caminului, dar si ale tale, astfel incat sa nu te epuizezi psihic si fizic.

Imi place sa am in casa curata, sa ma trezesc dimineata si sa imi fac cafeaua in bucataria care straluceste, asta ma binedispune pe toata ziua. In sensul acesta m-au ajutat foarte mult ideile de la "Fly Lady". Cu ajutorul lor mi-am stabilit o rutina de dimineata si de seara pe care de obicei o urmez intocmai. Deasemenea respect orele de masa, iar intre aceste repere programul e oarecum flexibil. Incerc sa pastrez casa curata si totul in ordine, pe cat posibil.


Marea mea problema, nerezolvata in totalitate inca, sunt rufele. Mereu am multe de spalat, de calcat, si de aranjat in dulap, asa ca in acest domeniu vreau sa mai simplific, adica sa renunt la o parte din lucruri si sa pastrez strictul necesar. Cu lenjeriile deja am rezolvat, am pastrat doar ceea ce avem nevoie. Mai greu e cu hainele, in special ale fetelor, fiindca ele murdaresc mult si intruna e nevoie de schimburi, deci nu pot renunta la mare lucru.

Faptul ca avem o rutina a casei este un lucru odihnitor pentru toata familia, dar pentru mine in primul rand. Asa mai am timp si de pasiunile mele- lucrul de mana , blogul si cititul, sunt mai senina si mai odihnita(aici fac o paranteza-de la o vreme nu ma uit la televizor si am scurtat statul pe net).

Apropo de pasiuni, am inceput sa ii impletesc Ilincai un pulovaras, am terminat fata si o parte din spate.


Am reusit sa impletesc un pic si la o  esarfaDesigur ca mai am multe de invatat, sper ca nu-si imagineaza cineva ca sunt sotia, mama si gospodina perfecta, si ca in casa noastra totul merge mereu ca pe roate. Nici pe departe asa ceva. Am zile in care sunt obosita, morocanoasa, si fara chef de nimic, zile in care vasele sunt nespalate, rufele imprastiate, nu reusesc sa termin mancarea la timp sau sa fiu rabdatoare cu sotul si cu copiii. De aceea ma bucur cand citesc despre experienta altor sotii si mamici, incerc sa raman cu ceva si eu din intelepciunea lor.

Irina