marți, ianuarie 27, 2009

Cu creionul pe hartie...




Zilele astea, ca tot m-a luat melancolia in ceea ce priveste trecutul, mi s-a facut dor de "jurnalitul" clasic, cu hartie si creion.

Gandindu-ma la asta mi-am amintit ca am vazut pe unul din blogurile mele preferate, "Eyes of wonder", cateva articole despre realizarea unui jurnal cu imagini.


Asa ca m-am pus cu ravna pe treaba :). Mi-am cumparat un caiet tip registru, format A4, cu coperti cartonate. Din reviste vechi am decupat imagini. Am mai folosit creioane colorate, pix, lipici. Dupa fantezia fiecaruia se mai pot utiliza panglici, vederi, fotografii, hartie cu diverse modele, etc.. Fiindca am decupat mai multe imagini decat am folosit, le-am depozitat intr-o mapa, unde am sa adun tot ce mai gasesc potrivit de lipit in jurnalul meu.

In jurnal putem scrie tot feluri de lucruri - ganduri personale, citate care ne-au placut, poezii, lucruri de care vrem sa ne amintim, rugaciuni, retete, idei, vise, notite de calatorie, amintiri, si lista poate continua. Nu exista un mod corect de a-l realiza, ci e suficient sa ne folosim creativitatea.

Trebuie sa spun ca m-a relaxat extraordinar sa lucrez la el- si Ilinca ma ajuta cu mare placere. Am cautat imagini potrivite, le-am decupat, le-am lipit, e foarte placut.


Daca va tenteaza, iata cateva imagini care m-au inspirat:






Alte fotografii minunate, precum si mai multe sugestii, gasiti aici.



Irina

6 comentarii:

  1. Este o idee minunata, Irina! Eu am cumparat o revista destul de citita de la chiscul cu ziare si avea drept cadou o agenda superba roz..destul de mare...:D.mai mult pt agenda am luat revista:D....ma intrebam zilele aceste ce sa fac cu ea.....iar tu mi-ai dat o idee super...poate in viitor nu vom mai avea aces la internet, calculator, si alte servicii...informatiile scrise de noi aici se pot pierde...dar ce scriem in caietel cu manuta noastra ramane al nostru si al copiilor nostri...e o idee minuntata!
    De maine ma apuc de lucru!:*
    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Elena, ma bucur ca ti-a placut ideea, poate o sa pui si poze.Eu am incercat, dar nu am reusit , ca nu imi merge portul de usb de la laptop,uf.Nu stiu ce are.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumos Irina. Ma mir de fiecare data ce ganduri bune iti da Dumnezeu! Inca n-a vazut sotia, dar cand o sa citeasca sigur o sa vrea si ea...sigur o s-o inspire...asa cum ai mai inspirat-o de multe ori.

    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce fain! :) Lucruri de genul asta sunt amintiri de nepretuit peste ani pentru ca surprind atat momentele speciale, cat si incarcatura lor emotionala :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte fain! Am ceva asemanator acasa :P. Sunt mare amatoare de reviste si la un moment dat ocupau prea mult spatiu si am inceput sa decupez din ele. Am un caiet in care am pastrat doar imagini care m-au inspirat din revistele de amenajari interioare, dar am lipit pozele fara sa scriu ceva in dreptul lor, desi e o idee super si asta. O sa fac poze acasa cand ajung si postez si eu ;). Si mai am decupate retete, idei de vestimentatie, aranjamente florale si multe articole ce mi s-au parut interesante.

    RăspundețiȘtergere
  6. super:) mi-am adus aminte de "oracolele" noastre din copilarie :) cam tot asa aratau... eh, mi-ai stranit nostalgii!

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.