luni, aprilie 20, 2009

Meniu de Pasti

Vineri mi-am mai revenit cat de cat din raceala, asa ca am reusit sa fac un pic de curatenie, iar sambata am fost la cumparaturi si am gatit. Parca nu puteam lasa sa treaca Pastele fara sa pun "toate cele cuvenite" pe masa ( desi am spus ca fac doar o friptura cu cartofi alaturi) . Am alcatuit un meniu simplu (in viziunea mea initiala)- oua vopsite, salata boeuf, salata de sfecla rosie cu hrean, bors de curcan cu leustean si smantana, sarmalute in foi de vita si varza acra, iar ca desert pasca dupa reteta "traditionala". Nu am facut nimic cu miel pentru ca nu ne place. Ei, meniul meu cel simplu mi-a luat o zi intreaga de stat la bucatarie , dar am fost multumita de ce a iesit.
Parca oricat as vrea sa simplific meniurile de sarbatori nu-mi iese si gata . Dar daca la varietate n-am putut "lucra" prea mult, tot ce am pregatit a fost in cantitate mica. Fiindca am patit in alti ani- am facut foarte multe feluri, si in cantitate mare, si nu s-a mancat.
Seara eram un pic obosita, dar cand am vazut totul pregatit, casa curata, miros de pasca si de sarmalute, si m-am gandit la bucuria familiei, toata oboseala mea a trecut. Ca si cum n-ar fi fost.
Hristos a inviat!





Irina