miercuri, iulie 14, 2010

A apărut revista „Lucru de mână”

Deși timpul meu liber este dedicat acum mai mult decoupage-ului, n-am renunțat să cumpăr revista „Lucru de mână”, pe paginile căreia găsesc multe idei frumoase, dar și noutăți din acest domeniu, destul de prost reprezentat în țara noastră, din păcate.


În orice țară din Europa călătorești poți alege între multe reviste specializate pe cusut în punct de cruciuliță, tricotaje, broderie, croitorie, ca să nu mai spun de alte hobby-uri de care nici nu se pomenește în România. Semn ca oameni de acolo sunt interesați să-și folosească și să-și dezvolte potențialul creativ, chiar și prin lucruri mici. Din păcate la noi  puține femei își dedică timpul liber acestor ocupații , mai ales în generația medie și tânără. Ceea ce mi se pare cât se poate de trist. Sper să se schimbe acest lucru la noi, fiindcă e păcat ca toți vecinii noștri să ne depășească cu mult în acest domeniu (ca să nu mai zic că ne depășesc în multe altele...în fine...).



Revin la numărul de vară al revistei „Lucru de mână”.E de apreciat că ei se străduie să acopere o paletă largă de activități- cusut, broderie, quilt, tricotat, croșetat, așa că oricine poate găsi o idee pe care s-o pună în practică.

Fiindcă a venit vorba de croșetat, vă arăt și două din ghemele mele de bumbăcel, ce vor pleca spre Carmenuș, care le va transforma în două bluzițe drăguțe  pentru mine, desigur    




I-am explicat ce stil prefer și mi-a sugerat două modele care mi-au picat cu tronc din prima    



Nu-i așa că-s drăguțe?

16 comentarii:

  1. Foarte frumos Irina! Sunt frumoase amandoua, cred ca a fost greu sa decizi.
    Mi-ar place sa vad cum o sa iasa si eventual o poza cu tine imbracata cu ea, :P
    Pupici :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu oftez cand gasesc pe internet diferite reviste staine pe aceasta tema.
    Pot sa te intreb de unde ai cumparat bumbacul?La noi in localitate nu se gaseste si ma gandeam ca as putea sa-l comand undeva.
    Sa ai o seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Alexut, o sa pun si poze cand vor fi gata

    Miki, bumbacul l-am cumparat de la o mercerie din centrul Bucurestiului )cea de langa biserica Baratie). Aveau mai multe culori, vreo 15 cred, m-am hotarat cam greu :). Daca nu gasesti nicaieri pot sa-ti cumpar eu si sa-ti trimit, dar abia in septembrie. Costa 8 lei un ghem de 100 g.

    RăspundețiȘtergere
  4. That's amazing! I love to crochet but only do yarn. I can't crochet thread - I guess I don't have the coordination and patience. Be sure to post pictures once you're done!

    RăspundețiȘtergere
  5. Alina/Caminul meu15/7/10 11:10 a.m.

    Pai in Ro, femeile nu (mai) au astfel de indeletniciri din cauza lipsei de timp. Eu am facut blogul "Ghemul si andreaua" cu intentia clara de a porni un fel de lectie de tricotat pt ca stiu ca sunt multe fete/femei care ar vrea sa invete sa tricoteze. Desi blogul e facut de mai bine de un an, nu l-am deschis pana acum deloc pt ca...nu am timp. Cand ajung seara pe la 7 numai de tricotat nu am chef, desi tare mi-as dori sa ma desprind de rutina zilnica. Iar in uichend se strang multe altele de facut tot din cauza timpului putin pe care il am in timpul saptamanii.
    In Suedia, de exemplu, femeile au posibilitatea sa-si aleaga programul : ori de L-V, cu program mai scurt, ori de L-J, cu program normal dar cu vinerea libera. Se compara?
    Cum spuneai si tu in postare, la noi piata e foarte saraca in materiale informative, fata de cum era in copilaria noastra (ca sa nu mai vorbim de mercerii - mergi kilometri pana gasesti una) Cand eram copil imi amintesc ca era casa plina de gheme, andrele, reviste, modele copiate pe foi de matematica sau chiar pe hartie milimetrica, etc. Prietenele mamei mele tricotau si faceau schimb de modele si reviste. Eh, ce frumos era...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. foarte frumos spus si gindit tinerele de azi nu stiu sa coase un nasture

      Ștergere
  6. Mare adevăr.
    Şi mare păcat, că nu prea se cunosc o mulţime de îndeletniciri pe la noi. Noroc cu Internetul, sincer...
    Frumoase piesele alese!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc mult de tot, dar dupa ce am citit articolul tau, am prins curaj si am rugat o doamna de la noi, care are un magazin si cu produse de mercerie, sa aduca si astfel de materiale.Mi-a promis ca saptamana viitoare va cauta, cand va merge dupa marfa.
    Spor la lucru!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte frumos! Ma bucur sa constat ca mai sunt fete ce iubesc lucrul de mana si revista "Lucru de mana" in special. Cred ca nu-mi lipseste nici un numar de la aparitia ei si pot sa spun, desi seamana a lauda, ca am facut cate ceva cam din fiecare editie.Ori pernute cusute in punct cruce pe etamina, ori bluze tricotate, ori veste crosetate, ori.., ori, multe deci. Si fiecare model in parte mi-a umplut timpul si sufletul.
    Acum ca am citit de pe blogul tau m-a apucat dorul de lucru de mana si-am sa trec la goblenul care sta cam de multa vreme neatins! Multam!

    RăspundețiȘtergere
  9. foarte frumoase culorile alese. eu am crosetat Flaviei un fel de caciulite de primavara/toamna, numai ca firul nu s-a potrivit a fi tocmai 'Flavia' la momentul acela :)
    modelul caciulitelor? l-am "furat" de la o caciulita cumparata. mi s-a parut cam scumpa si am zis: oare eu nu pot face?! si-au iesit dragute.

    RăspundețiȘtergere
  10. Miki, sper ca ai rezolvat cu firele

    Noella, si eu am toate numerele :))Spor la lucru!

    Aurelia, eu la crosetat nu ma bag :).Stiu punctele de baza, dar mi se pare mai usor la impletit.

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna ziua! Ador revista Lucru de mana! E superba! Am si eu doar cateva numere pentru ca am descoperit-o destul de tarziu, iar la editura nu tin editii mai vechi.Daca va intereseaza vreunul din numerele pe care le am eu (3,5,16,20,22,23)vi le pot scana si trimite pe mail cu cea mai mare placere! Daca se poate sa imi trimiteti si dvs vreo copie inapoi prin mail al oricarui alt numar /numere ar fi minunat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua! Imi puteti trimite si mie pagini scanate din numerele pe care le aveti, va rog? Eu abia acum (2019) am aflat de revista si nu mai am de unde sa mai iau numerele mai vechi. Adresa de e-mail este s_adela88@yahoo.com . Va multumesc!

      Ștergere
  12. Buna ziua. Am descoperit cam tarziu(nr.25) revista Lucru de mana, pe care o consider excelenta.M-ar interesa daca are cineva de vanzare oricare din numerele vechi(1-24), pe care doresc sa le cumpar. Daca nu, poate aveti idee unde le-as putea comanda.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  13. poate ar fi bine sa lasi o adresa de mail

    RăspundețiȘtergere
  14. lucrurile create de un om reflectă sufletul lui, minunate creaţii la fel şi cei ce le-au muncit. Numai cine nu face nu ştie câtă muncă este.

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.