joi, octombrie 28, 2010

Popcorn cu caramel făcut în casă

În provocarea de toamnă  pentru a patra săptămână, pe care o voi posta în curând, ni se sugerează să petrecem o seară plăcută de toamnă, bând o ceașcă cu ciocolată fierbinte, și cronțănind popcorn cu caramel.



Am mâncat popcorn cu caramel în ieșirile noastre prin oraș, dar n-am făcut niciodată acasă, deci mi-am spus că e momentul să încerc. Am răscolit pe net după o rețetă,  și după ce am studiat mai multe variante am încropit una personală, cu cantități aproximate .

Avem nevoie de popcorn nesărat. Puteți cumpăra pungi din acelea care se fac la microunde, dar au sare. Noi avem un ceaun mare de tuci, unde am pus uleiul la încins, am adaugat boabele de porumb (cam 100 de g), le-am acoperit cu un capac, și le-am lasat până nu a mai pocnit nici una. Din când în când am mai scuturat bine ceaunul, ca să nu se prindă boabele, și să se ardă.

Le-am răsturnat apoi într-un castron mare, și am pregătit alături 2 linguri, cu care să amestec caramelul cu popcorn.



Pentru caramel avem nevoie de :
  • zahăr, de preferință brun - cam 200 g
  • 2-3 linguri miere de albine
  • 70-80 g unt
  • 1 jumătate linguriță praf de copt
Într-o cratiță mai mare se pun zahărul, mierea și untul. Se lasă pe foc, mestecând întruna, până zahărul se caramelizează și compoziția capătă o culoare maroniu deschis. Adăugăm praful de copt, amestecând bine (atenție, compoziția se va umfla, de aceea e nevoie de o cratiță mai înaltă ). Se toarnă rapid peste popcorn și se amestecă bine, până popcornul este acoperit de caramel. E nevoie să lucrați foarte repede, ca să nu se întărească caramelul și să rămână boabe neacoperite. După asta se împrăștie popcornul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, și se desface , altfel putem forma "biluţe" :)).



O gustare simplă , foarte ieftină, și potrivită pentru serile reci de toamnă sau de iarnă. La noi a avut mare succes, sigur o să mai fac :)).

Irina

15 comentarii:

  1. Ce idee buna! Nici nu stiam ca se poate face in casa, de fapt nici nu mi-am pus problema. Merci de reteta, Irina, sigur am s-o incerc si eu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sigur voi face si eu! Flavia a mancat la sora-mea (de cumparat, fireste) si ma bate la cap de vreo juma' de an cu "ce bun a fost"!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mama,ce bunatate.Cine m-o fi pus sa intru?Buna idee,prea buna.Mai venim in vizita daca ne primesti.O zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Irina, imi place tare mult blogul, am invatat lucruri utile care ma ajuta, multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nati, cu placere, o sa-ti placa sigur. O sa incerc si varianta de post - as inlocui untul cu untura de palmier, sper sa mearga.

    Aurelia, sa-mi spui cum a iesit :)

    Beatrice, oricand cu placere :)

    Dany, ma bucur ca ai gasit lucruri de folos pe blogul meu. Te mai astept!

    RăspundețiȘtergere
  6. CRed ca voi incerca si eu reteta, sa-i bucur pe baietei :-)Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna;

    Eu chiar acum am facut, a iesit foarte bun...am pus si un pic de scortisoara...Multumesc pt reteta...

    RăspundețiȘtergere
  8. cu placere, ma bucur ca ti-a reusit si a fost bun :)

    RăspundețiȘtergere
  9. pentru ce e necesar praful de copt?

    RăspundețiȘtergere
  10. cat trebuie sa las in cuptor tava cu popcornul si la ce grade ar trebui lasate?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu trebuie sa stea deloc in cuptor, se desface pe o tava , dar poti folosi altceva

      Ștergere
  11. arata prea bine sa nu gusti si aceasta reteta facuta in casa, sigur iese la fel de delicioasa ca cele din comert sau cinema :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Am incercat SI EU . Praf!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ioana: am pus ulei de cocos in loc de unt, au iesit delicioase. Multumesc pt reteta

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.