joi, ianuarie 28, 2010

Copertă pentru Jurnalul de Organizare al Casei

Povesteam aici despre jurnalul de organizare al casei. N-am mai folosit varianta respectivă fiindcă nu a funcționat prea bine pentru mine. Așa că am conceput o variantă proprie de jurnal al casei, dar nu o să vă vorbesc despre el acum, ci despre coperta lui.

Pentru însemnările zilnice referitoare la programul meu, precum și la diverse chestiuni generale care privesc casa noastră, educația copiilor, și altele am cumpărat un caiet tip registru- gros și cu coperta cartonată.


Răsfoind o revistă mi-a venit ideea să-i fac o copertă care să fie și frumoasă, dar și practică. Mai jos e modelul care m-a inspirat.

Pentru coperta mea am folosit o bucată de material înflorat, pe care îl aveam prin casă, pe care l-am dublat cu pânză pentru întăritură. Deasupra am aplicat un buzunăraș de etamină, pe care am brodat un buchețel de trandafiri. După câteva ore de lucru iată ce a ieșit:




În timp ce lucram mă gândeam la mama și la bunica mea, care m-au învățat să cos la mașină.Îmi plăcea foarte mult să fac haine pentru păpuși și ulterior m-am „perfecționat” în ale croitoriei urmând un curs la casa pionierilor. Croitoria nu a devenit o pasiune pentru mine, dar mă descurc să-mi lucrez ceva simplu dacă e nevoie, și țin neapărat ca și fetele să învețe. Cred că important pentru o femeie să-și poata înfrumuseța casa sau garderoba dacă dorește, fără să apeleze la ajutorul altcuiva.

Irina