joi, octombrie 07, 2010

Bine v-am regăsit!și o provocare de toamnă

Odată cu toamna am revenit și eu ca să șterg paianjenii din „Dulce Casă” :)). Am trecut printr-o perioadă mai complicată, chiar am vrut de câteva ori să închid blogul, dar mi-a fost greu, fiindcă aici e o părticică din mine, și din viața noastră de familie.
Mă bucur să revin și mulțumesc tuturor celor care mi-au scris în acest răstimp - toate gândurile voastre frumoase au contat enorm pentru mine.
Gustul de blogăreală mi-a fost redeschis de Courtney, care a lansat o frumoasă provocare pentru acest început de toamnă  : „Căminul tău- un colț de rai”. Provocare pe care m-am gandit s-o preiau și s-o adaptez. Fac lucrul acesta cu puțină întârzâiere, dar chiar și așa sper că veți fi alături de mine în săptămânile care urmează .
Dacă da, puneți pe blog bannerul de mai jos, cu link către această postare, și lăsați un comentariu pentru cei doritori să vă viziteze. Dacă nu aveți un blog lăsați un comentariu, în caz că doriți să participați.


    

Mai jos este programul pentru toată luna :

4 octombrie - cumpărați o lumânare deosebită și aprindeți-o zilnic, la vremea cinei, sau oricând vă face plăcere. Eu o voi așeza în bucătărie- inima casei noastre. De câte ori priviți la ea amintiți-vă să faceți o mică rugăciune pentru pacea căminului vostru.

10 octombrie- puneți zilnic o muzică plăcută. Alegeți muzică clasică, ambientală sau religioasă, sau alt fel de muzică care face plăcere întregii familii. Străduiți-vă să folosiți cuvinte plăcute și să nu vă certați cu nimeni. Reamintiți familiei să evite mânia, bârfa, criticismul sau răspunsurile obraznice. Ca soție și mamă încercați să fiți plină de blândețe față de toți.

17 octombrie - gândiți-vă la câteva locuri din casă care vă deranjează cum arată, din cauza lucrurilor care s-au adunat acolo. Găsiți o soluție pentru a reinstaura ordinea- de exemplu cumpărați un coș în care să puneți totul. Străduiți-vă să scăpați de lucrurile inutile- aruncați sau dăruiți din ele. Încurajați soțul și copiii să facă la fel în birou sau în dormitor. Dacă tot sunteți aici, gândiți-vă cum vă puteți face un pic de ordine și în viața spirituală.

24 octombrie- Continuați să țineți lumânarea aprinsă, muzica pornită, și adăugați câteva momente plăcute petrecute împreună cu familia. Faceți o petrecere cu perne în sufragerie- aduceți toate păturile și pernele din casă și simțiți-vă bine împreună cu copiii sau cu soțul (sau cu toții împreună :))  )!Bucurați-vă de o seară liniștită, cu ciocolată fierbinte și popcorn cu caramel. Chiar dacă locuiți singură puteți face asta.
Oferiți câte un geste de afecțiune și de încurajare fiecărei persoane din casă...și ca o provocare dublă, faceți asta zilnic ! :) În timpul momentelor petrecute cu familia întrebați-i ce părere au de această provocare. Le face plăcere?E de ajutor?E ceva ce ar dori să fie făcut altfel? Dăruiți familiei voastre niște urechi care ascultă.Veți fi binecuvântată prin reacția pozitivă pe care o veți primi!


31 octombrie - Concentrați-vă pe bucătărie, inima căminului vostru. Gătiți feluri de mâncare cu aromă plăcută.
. Alegeți un fel pe care familia să-l poată găti împreună - dați tuturor câte o sarcină și faceți fotografii, astfel încât toți să-și poată aminti momentele petrecute împreună- gustând, fiind creativi, râznd și iubind. Alungați nemulțumirea privitoare la casa sau familia voastră, și mulțumiți lui Dumnezeu pentru căminul pe care vi l-a dat, unde puteți crea un rai pentru familia voastră.

Vă doresc o toamnă plăcută!

Irina