luni, martie 21, 2011

Viaţa nu e roz

Pentru că numai Eu ştiu gândul ce-l am pentru voi, zice Domnul, gând bun, nu rău, ca să vă dau viitorul şi nădejdea. 

 Ieremia 29, 11



Da, ştiu, viaţa nu e roz. Poate unii dintre cei care îmi citiţi blogul vă imaginaţi că viaţa mea e perfectă, că în famile nu ne certăm niciodată şi că avem copii cuminţi, care ne ascultă întotdeauna, că nu avem griji şi probleme, că la mine în casă e mereu lună,,. Ei, ce să fac, trebuie să vă dezamăgesc, nu trăiesc într-o bulă roz , şi nu am zâmbetul mereu pe buze. Dar mă strădui să pun măcar un pic de frumuseţe şi de bunătate în fiecare zi care trece, şi lupt cu tendinţa de a mă văicări toată ziua . 



Văicăreala e sport naţional la noi. Da, ştiu, oamenii o duc greu, dar mulţi dintre ei nici nu-şi iau soarta în mâini, nu caută soluţii, nu au planuri, ci se târâie aşa, de la o zi la alta, aşteptând ca rezolvarea problemelor să pice de undeva din cer. Uitând să înveţe din înţelepciunea populară -  Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi bagă în traistă.



De multe ori sunt întrebată când am timp să fac aşa de multe lucruri. în primul rând nu fac chiar aşa de multe lucruriprecum pare, iar apoi, pentru cele care îmi plac îmi fac timp. Întotdeauna îmi stabilesc priorităţi, şi încerc să păstrez un echilibru între ceea ce trebuie să fac şi ceea ce doresc să fac.
Depinde doar de noi să facem lumea un loc mai bun, să ne facem viaţa mai frumoasă, să trecem cu fruntea sus prin dezamăgiri, dureri şi suferinţe,să ne luptăm pentru ceea ce ne dorim. Să ne punem nădejdea în Dumnezeu şi să trecem la treabă. Fiecare zi e preţioasă, şi e atât de roz pe cât ne-o facem singuri.
 Vă doresc o săptămână frumoasă, şi cu nădejde în viitor!

Irina

16 comentarii:

  1. Irina un indemn deosebit!Cunosti deja parerea mea!
    O zi in roz!

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne ajuta ,foarte frumos scris viata nu este roz insa cred ca este frumoasa asa cum este ,cred ca la un moment dat ne-am plictisi de atat roz deci trebuie un echilibru ....multumesc mult de tot pentru aceste cuvinte ,chiar daca nu am blog si nu sunt sanse sa i-mi fac prea curand unul i-mi place sa intru sa mai descopar una ,alta pe cateva din blogurile preferate ,aici intru mereu deoarece gasesc ceva formidabil ....mult optimism si sfaturi utile ,iertare daca deranjez cunva si multe bucurii

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar asa e :) Si eu sunt intrebata tot mai des cand am timp sa fac atatea! Pai nu fac atat de multe precum pare, pe blog (cel putin eu) pun ce consider ca e mai frumos din viata mea, ca de lucruri mai putin placute suntem satui!
    O saptamana asa cum... ti-o faci iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  4. O saptamana usoara, vesela si calduroasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa avem mereu nadejdea in ajutorul Domnului ca El nu ne lasa. Ce dragute sunt lalelele...O saptamana cu folos!

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Irina ai mare dreptate :) totusi eu te inteleg foarte bine, eu chiar si cand merge ceva mai prost incerc sa caut solutii, ma bucur de restul lucrurilor frumoase si de ce nu, ma multumesc cu putin, de aceea poate nici nu am de ce sa ma vaicaresc. Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte adevarat! Iti doresc tie si familiei o saptamina binecuvintata.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cat adevar! Dumnezeu sa ne ajute pe toate femeile sa reusim sa aducem zambetul si lumina in casa noastra! Multa binecuvantare!

    RăspundețiȘtergere
  10. Si eu cred ca viata este atat de roz pe cat reusim sa ne-o facem sau pe cat reusim sa o percepem. Daca esti pesimist si nu mai ai nadejde, nu mai ai ochi pentru nimic in afara necazurilor inerente ale vietii, atunci nu e de mirare ca binele si frumosul devin muuult mai dificil de atins. De fapt, in realitate nu stiu cat de mult ar folosi unui om sa duca o viata lipsita total de griji, fara provocari, fara dileme, fara piedici, fara stradanie. Si alt aspect: sa nu uitam ca fericirea, frumosul, binele nu depind numai de noi ci si de cei din jur. In acelasi timp, fiecare dintre noi are un rol activ in acest sens, atat pentru propria sa existenta, cat mai cu seama pentru binele, fericirea, linistea celor din jurul sau. Eu apreciez mult oamenii optimisti, tonici, si imi place stradania ta de-a aduce un strop de "roz" in (uneori) cenusiul vietii de zi cu zi. Sanatate, intelepciune si iubire (ingaduinta) sa ne dea Domnul!

    RăspundețiȘtergere
  11. un citat foarte frumos!
    curaj! maine va fi mai frumos!

    RăspundețiȘtergere
  12. Un comentariu ceva mai tarziu... asta pentru ca nu stiu ce as mai avea de spus pe langa tot ce spui Irina. Da-mi voie sa-ti spun pe nume ca te simt asa de apropiata sufletului meu. De cate ori deschid net-ul, prima data deschid blog-ul tau... "sa vad ce mai face Irina".
    In legatura cu "viata nu e roz" mult adevar in aceste cuvinte, din pacate, dar dupa ce am vazut filmul "La Vita e bella", eu cred ca a noastra e de fapt foarte roz, dar o vedem noi (sau cel putin eu) in alte nuante. Iar daca ne gandim la Japonia, oare ce culoare are viata noastra, cu toate frecusurile ei zilnice?

    RăspundețiȘtergere
  13. o postare care mi-a mers la suflet, ca multe dintre postarile tale, de altfel. multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  14. Frumoasa postarea!Cand cad in deznadejde ma rog/puterea rugaciuni este mare.Dumnezeu sa va binecuvanteze

    RăspundețiȘtergere
  15. Mda! Viata nu e roz - cateodata e roz, cateodata e gri :). Daca putem, trebuie sa organizam bine gri-ul, sa-l ingradim, asa..sa-l gestionam. Si sa lasam rozul sa se desfasoare, pe roz nu-l ingradim! :).

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.