joi, mai 19, 2011

La suparari si oboseala

sursa flickr.com

Cand eram bolnava, ma suparam pe copii ca nu misca un deget ca sa ma ajute. Am venit la parinte ca sa-l intreb ce sa fac.

-Cand te vei simti obosita, mi-a spus el, sa-ti faci semnul crucii si sa spui : "fac acest lucru pentru Hristos" si Hristos te va ajuta.

Am ascultat sfatul parintelui.Treptat au disparut supararile si oboseala.Cum simteam numai ca incep sa ma supar, luam in maini poza parintelui si spuneam "parinte, ajuta-ma, sunt suparata".

Odata, cand am venit la el, m-a intampinat cu cuvintele :

- Tot imi scrii "ma enervez, ajuta-ma" (eu nici nu i-am scris). Parintele tinea in maini o iconita a Maicii Domnului "Potirul nesecat ", pe care mi-a dat-o spunand : "Ea stinge nu doar focul din casa, ci si pe cel din suflet".

Am inceput sa ma rog la acea iconita si am simtit usurare. De atunci nu ma mai enervez."

(din viata staretului schiegumen Sava )

9 comentarii:

 1. aceasta este icoana de la schituletul nostru drag :)

  RăspundețiȘtergere
 2. un sfat minunat mai ales ca ma supar repede:X

  RăspundețiȘtergere
 3. Imi place blogul tau foarte mult...il citesc de fiecare data cind apare ceva nou... In el am regasit o"punte " care ma leaga de simturile mele religioase, uitate de atitea griji si probleme cotidiene...

  RăspundețiȘtergere
 4. Deseori simt cum, citind Paraclisul, se risipeşte mânia şi supărarea. Toate gândurile şi dovezile împotriva persoanei care mă tulbură se vădesc a fi deşarte şi încep să gândesc cu uşurinţă altfel despre evenimentele pe care le trăiesc. Primesc o dispoziţie răbdătoare şi iubitoare, în locul patimii care îmi chinuie sufletul.

  Grav este că uit acest lucru şi nu alerg la rugăciune de câte ori am probleme serioase de comunicare cu ceilalţi, ci bâjbâi folosind mijloace omeneşti.

  RăspundețiȘtergere
 5. Multumesc pentru randurile tale.Sunt numai bune de folosit.

  RăspundețiȘtergere
 6. Exact ceea ce aveam nevoie!
  Multumesc Irina, din nou si pentru aceste randuri pe care le-ai impartasit cu noi! >:d<

  RăspundețiȘtergere
 7. Icoana Potirul nesecat apartine pictoritei Maria Bacanu.

  RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.