vineri, iulie 08, 2011

Filmulete cu Michelle Duggar

turul casei


Despre contraceptie, credinta si familie


 cum inveti copiii sa stea linistiti si tacuti(de facut !!! :))   )


vorbind despre copilaria ei


despre suprapopulare :))


despre casatorie


despre relatii


  cum se relaxeaza


despre cum decurge o zi  obisnuita  pentru ea

44 de comentarii:

  1. care este parerea ta, Irina, despre aceasta familie? consideri ca aceste persoane pot fi (sau ar trebui) privite ca model de catre societate?

    RăspundețiȘtergere
  2. Preoteasa Alexandra spunea:

    Mie imi vine greu sa cred ca o familie atat de numeroasa are asemenea conditii de viata, poate in SUA e posibil. La noi e mai greu, de fapt aproape imposibil ca un singur salariu sa sustina 20 de insi si atatea camere. Dar din cate am inteles, ei au propria afacere. Pentru mine e un mister. Nu am inteles daca sunt ortodocsi oamenii astia, parca prea au nume evreiesti, par sa fie protestanti. Dar totusi, se poate sa cresti multi copii, cu asta ar trebui sa ramanem in minte noi care ne planificam familii cu 2 copii maxim. Este o durere cumplita sa nu poti avea copii si sa asisti la acest masacru national - avortomania din Romania.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daniela,nu stiu, tu ce zici, societatea de azi mai cauta modele de genul asta?eu personal admir foarte mult aceasta familie, fiindca au avut credinta si curaj sa nasca atatia copii, au stiut sa rabde, sa se autodisciplineze, sa munceasca din greu, sa nu le pese de ce zice lumea, sa-si creasca frumos si civilizat copiii, sa fie o familie unita.

    RăspundețiȘtergere
  4. Alexandra,nu sunt ortodocsi, sunt baptisti cred.Nici ei n-au avut o casa asa mare de la inceput, de fapt aici s-au mutat recent, aveau peste 10 copii cand inca locuiau intr-o casuta modesta cu 2 bai si 3 dormitoare. Unul din motto-il lor este ”cumpara folosit si economiseste restul”.Cred ca „secretul succesului” este pe de-o parte ca au stiut sa fie cumpatati, pe de alta parte Jim (tatal copiilor) s-a priceput la afaceri, si a stiut sa profite de oportunitatile care s-au ivit.Eu chiar nu stiu ce sa zic, ma gandesc ca ce e imposibil la oameni e posibil la Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si mie imi place modelul acesta de familie...Pana la urma scopul in viata nu e sa nasti copii, ci sa mergi spre mantuire.. Insa daca te lasi pe mana lui Dumnezeu, El va da cati copii trebuie acelei familii...nu toate familiile vor avea 20 sau peste :)
    In schimb modul lor de organizare, disciplina, ascultarea si buna cuviinta pot fi exemple pentru noi toti. Apropo de ce spunea Alexandra, vis-a-vis de bani si costuri, cred ca ii ajuta si biserica cu bani sau bunuri..cam asa stiu ca se intampla la protestanti si mai ales in America.
    Claudia.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt de acord cu Claudia. Eu cred ca Dumnezeu iubeste familiile cu multi copii si le ofera ajutor nebanuit in orice nevoie. Foarte multi oameni au fost impresionati cand au aflat despre aceasta familie numeroasa si au dorit sa-i sprijine (la fel se intampla in multe situatii cand se nasc mai multi gemeni, sunt cazuri multe pe internet). Din pacate, in Romania notiunea de comunitate este mai mult teoretica, filantropia este un principiu despre care ne place sa vorbim foarte mult dar cam atat. Am ajuns noi, ortodocsii sa luam lectii de la altii despre iubirea de aproapele? E foarte adevarat ca nu sunt resursele din America dar nici disponibilitatea si deschiderea fata de cei din jur si fata de nevoile lor nu prea mai exista decat sporadic, pe ici pe colo...Politicile comunitare de genul asta lipsesc cu totul (sa privim putin spre clasa politica si vom observa repede ca la noi in tara mori in drum de foame sau te omoara altii si restul se prefac ca nu vad nimic, de la cel mai inalt in functie pana la cel mai de jos). Noua ne e greu ca societate sa fim amabili unul cu altul, sa avem omeni, ce sa mai vorbim despre a incuraja tinerii sa aiba copii sau a sprijini familiile cu multi copii la modul concret? Dimpotriva, numai judecata primesc aceia care fac copii, chiar daca nu au nevoie de ajutorul cuiva ca sa-i creasca.
    Revenind la Duggari, mie imi place nespus felul in care sunt educati copiii, optimismul acestei familii (desi sunt convinsa ca nu e deloc usor sa intretii atatia oameni!), in fine, sunt mai multe lucruri demne de tot respectul.

    RăspundețiȘtergere
  7. Parerea mea este ca o astfel de familie nu ar trebui privita ca model. Mi se pare exagerat sa nasti 19 copii!!! sa fii insarcinata in acelasi timp cu fiica ta..nu e cel putin ciudat??! oare Dumnezeu asta asteapta de la aceasta femeie?? sa nasca, sa nasca si iar sa nasca..?? asta considera sotii Duggar ca este menirea femeii in lume?! apropo de nascut de "n+1" ori, cum ar trebui privit gestul acelei americance care, avand acasa 6 copilasi (cu varste de 2 pana la 7 ani) a mai nascut inca 8!!!!?? sincer, ambele cazuri depasesc puterea mea de intelegere..apropo de fam. Duggar, daca as fi habotnica i-as admira, dar cum nu sunt, am parerea pe care deja mi-am exprimat-o.

    RăspundețiȘtergere
  8. Daniela, dar ce e asa ciudat sa fii insarcinata in acelasi timp cu fiica ta?(Michelle a fost insarcinata odata cu nora).Scuza-ma ca sunt asa de directa, dar de obicei cand intretii relatii intime este posibil sa apara un copil, daca nu esti la menopauza. Iar menopauza apare destul de tarziu la unele femei. Daca nu e ciudat sa ai relatii intime la 40-50 de ani, de ce ar fi ciudat sa ai copii?sau poate ai impresia ca toti cei trecuti de 45 de ani, care n-au copii, sunt abstinenti?probabil folosesc mijloace contraceptive, dar daca n-ar face-o ar fi ceva comun ca mama si fiica/nora sa nasca in acelasi timp.
    Daca ai convingerea ca folosirea mijloacelor contraceptive e un pacat, atunci evident ca o sa ai mai multi copii decat media, daca duci o viata intima cu sotul tau.
    n-am idee despre ce americanca vorbesti, dar cred ca e treaba fiecaruia cati copii are, atata vreme cat ii creste si ii educa frumos. Si da, este ceva de admirat sa vezi o familii mari asa de frumoase, si cred ca Jim si Michelle sunt niste oameni deosebiti, fiindca a creste si a educa copii nu e deloc o treaba usoara, trebuie sa fii o persoana cu multe calitati ca sa poti face asta.Cei care sunt parinti vor marturisi cat de greu e sa cresti si sa educi unul, dar mai multi.

    RăspundețiȘtergere
  9. daca a admira niste parinti buni si o familie mare inseamna sa fii habotnic pe miine una nu ma deranjeaza sa fiu considerata asa :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt intr-adevar deosebiti oamenii acestia. In societatea in care traim acuma mi se pare ca familiile care isi iau aceasta cruce a cresterii tuturor copiilor pe care vrea Dumnezeu sa ii dea, sunt cu adevarat de admirat. Valorile sunt intoarse cu susul in jos si din acest punct de vedere, si, daca ai mai mult de doi copii, cel putin in Romania, esti considerat dubios, esti banuit de inapoiere intelectuala (om cu facultate, nu stii sa folosesti metode contraceptive!), ti se aplica imediat calificativul de habotnic (Dumnezeu de aceea a ingaduit contraceptivele, sa ne folosim de ele), se intoarce lumea pe strada dupa tine, te privesc sau cu compatimire (vai saracii de ei- de parca ai avea cancer), sau cu dispret (se inmultesc ca iepurii). Si multe alte din aceeasi gama...
    Dar, copiii sunt cea mai mare binecuvantare si nu degeaba a zis Mantuirorul ca femeia se va mantui prin nastere de prunci. Mai avem si noi o sansa :)
    Te salut, Irina, si spor la mutatul bibliotecii :)
    Diana,
    mamica de trei copii minunati

    RăspundețiȘtergere
  11. Sunt de acord ca cei doi soti trebuie admirati pt. curajul si sacrifiiciile pe care le fac pt. a putea naste si creste toti copii. Cu ce nu sunt de acord insa: mi se pare ca cel putin o parte din bani si-i scot din publicitatea pe care si-o fac multi privindu-i ca pe o curiozitate a naturii si fiind interesati de traiul lor(daca aveau 2-3 copii nu se mai uita nimeni la filmele despre viata lor de zi cu zi); in al 2 lea rand mi se pare ca forteaza nota si insista sa aiba un nr. record de copii desi sunt trecuti de 40 ani iar ultimul copil s-a nascut extrem de prematur(20 si ceva de sapt.) iar mama si-a primejduit viata din cauza eclampsiei(afectiuni favorizate si de varsta inaintata a mamei si de faptul ca este mare multipara). Nu sunt de acord cu contraceptia dar, din punctul meu de vedere si in masura in care se poate, la varsta aia si in circumstantele respective un pic de abstinenta periodica(probabil ei neoprotestanti nu postesc) ar ajuta la spatierea sarcinilor care mai sunt de venit pana cand doamna ajunge la menopauza. Sau poate gresesc eu si oamenii mai fac si abstinenta dar doamna este pur si simplu f. fertila in ciuda varstei. Oricum, atata timp cat si-i cresc frumos e treaba lor cati copii au.
    Silvia, mamica unei fetite de 1 an.

    RăspundețiȘtergere
  12. Irina, nu credeam ca exprimandu-mi parerea (pe care de altfel chiar tu mi-ai cerut-o) voi capata din partea ta un val de cuvinte nu chiar prietenoase..Este dreptul fiecaruia sa aiba o parere proprie..nu toti gandim la fel, nu?! in alte dati, cand am avut cuvinte de lauda, raspunsul tau a fost amabil..acum, cand am o parere diferita de a ta constat cu dezamagire ca procedezi asemenea altor bloggeri (care considera ca cine are alta parere decat a lor inseamna ca le este impotriva - ce greseala!). Si da, te consider o persoana habotnica, citind blogul tau chiar nu mi-am inchipuit ca o asemenea etichetare te-ar putea face sa te simti in vreun fel lezata, eram sigura ca iti asumi asta..adineauri m-am uitat in DEX, credeam ca poate am folosit un alt cuvant..dar nu, habotnic este folosit corect! <>. Tocmai de aceea m-as fi asteptat sa fii o persoana toleranta..se pare ca sunt prea naiva si imi cer scuze pentru greseala

    RăspundețiȘtergere
  13. draga Daniela, desigur ca e dreptul fiecaruia sa aiba o parere, dar depinde si cum iti exprimi aceasta parere- s-ar putea ca raspunsul sa vina in acelasi ton. Imi pare rau daca vorbele mele nu ti-au parut prietenoase, nu a fost intentia mea sa fie asa. Dar asa cum pe tine te revolta, ca sa zic asa, ca unele femei nasc cati copii da Dumnezeu, pe mine ma revolta sa vad ca acest lucru, care de altfel e cat se poate de natural, si era ceva firesc acum 50-60 de ani, e considerat azi un lucru degradant,si asociat cu lipsa de educatie, de inteligenta si de ”ratiune”.Si acest lucru este peste puterea mea de a intelege.

    RăspundețiȘtergere
  14. Diana, tare bine cunosc ce spui,din pacate, si n-am decat trei copii.Ai uitat s-o spui pe aia, usor invidioasa - inseamna ca aveti bani de va permiteti atatia copii :)).

    Silvia, adevarul e ca pentru societatea de azi aceasta familie e o curiozitate :)). Mie imi pare bine ca fac emisiunea asta, e pe mine m-a incurajat de multe ori s-o privesc. Mai sunt emisiuni cu familii mari, dar a lor imi place cel mai mult, fiindca sunt organizati, ordonati, relaxati, si se vede ca le place sa fie impreuna.

    RăspundețiȘtergere
  15. probabil m-am exprimat intr-un mod nu tocmai fericit..nu ma revolta faptul ca femeia asta a nascut 19 copii (si probabil nu se va opri aici), e dreptul ei sa faca ce doreste, dar nici nu pot sa aprob asta..bineinteles ca nu are nevoie de aprobarea mea, dar vorbeam si noi ca intre fete..multe sunt cazurile (nu acesta!)cand femeile nasc multi copii si nu au macar un minim necesar sa le ofere..nu pot fi de acord cu asta..eu cred ca atunci cand aduci pe lume un suflet trebuie sa fii si responsabil..e adevarat, unul din rolurile femeii pe aceasta lume este sa procreeze..dar, totul are o limita si nu trebuie lasat la voia intamplarii invocand "asa a vrut Dumnezeu"..cred ca ne-a fost lasat liberul arbitru si ar trebui folosit..oare cum ar arata lumea daca fiecare femeie ar naste 19 copii?? e bine ca exista diversitate pe lume..stiu ca scrie in Biblie, cum spune Diana, ca "femeia se va mantui prin nastere de prunci" - parerea mea este ca faptul ca nasti nu iti asigura mantuirea..oricum, cuvintele Bibliei nu ar trebuie interpretate mot-a-mot (sunt in Biblie prevederi legate de felul in care o femeie trebuie sa se imbrace si totusi nici o femeie nu se imbraca astfel..). Irina, imi pare rau daca mesajele mele te-au deranjat, ma gandesc ca poate am gresit totusi sa postez pareri care contravin cu valorile in care tu crezi..acesta este coltisorul tau de "dulce casa" si imi cer iertare.

    RăspundețiȘtergere
  16. Diana, nu m-au deranjat deloc mesajele tale, ma bucur ca iti face placere sa citesti ce scriu, si ca imi impartasesti gandurile tale. Sunt total de acord cu tine, ca oamenii trebuie sa fie responsabili cand se casatoresc si vor sa aiba copii. Mie asta imi place tare mult la fam. Duggar- ca iau cresterea si educarea copiilor in serios, ca pe o misiune primita de la Dumnezeu, si muncesc pe branci la asta. Sunt foarte organizati, stiu exact ce trebuie facut, au valori, principii si metode de a le pune in practica.
    Ei isi fac partea lor - muncesc cat pot, Il lasa pe Dumnezeu sa-si faca partea Lui- adica sa le dea sanatate, spor, intelepciune, si oportunitati.
    si intradevar, Biblia spune ca "Dar se va mantui (femeia) prin nastere de fii,DACA staruie cu deplina intelepciune, in credinta, in iubire si in sfintenie" (I Timotei 2, 15)
    Deci exista si o conditie, nu doar nascutul de copii si gata.
    acum trebuie sa facem o distinctie clara- una e sa te lasi in voia lui Dumnezeu- asta presupune sa traiesti o viata crestina reala,in care sa lucrezi poruncile lui Hristos, fiind in stransa legatura cu Biserica; si atunci Dumnezeu nu te va lasa la greu - si alta e sa te lasi in voia intamplarii, dar aruncand tot ce ti se intampla in spinarea lui Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  17. Am si eu de comentat ceva a propos de ce spunea Daniela cu "posibilitatile" pe care le ai ca sa cresti copii. Parintele Cleopa spunea ca fiecare copil vine pe lume cu painea sub brat iar mie mi-a demonstrat asta viata. Am 3 copii, stam intr-un apartament mic cu doua camere si am posibilitati financiare foarte scazute, nu ne ajungem cu salariul de la o luna la alta, nici nu stiu de unde si ce sa mai tai dar cu toate astea pot spune ca dupa ce a venit bebe pe lume (are aproape 8 luni acum) financiar o ducem mai bine decat inainte, nu am cumparat mare lucru pentru el, am primit patut, carucior, hainute si din banii de la botez am acoperit un overdraft pe cardul de salariu pe care ma chinuiam sa-l acopar de 3 ani. Asadar teoretic, rational, oricine ar fi spus ca sunt nebuna sa mai fac un copil (avand deja doi mari) dar cine e stapan pe viata altuia? cine are drept sa ucida o viata? eu sunt total impotriva avortului si daca Dumnezeu mi-a trimis inca un ingeras, El s-a ingrijit sa nu-i lipseasca nimic. Tot in El am nadejde si pe viitor, nu trebuie sa ne punem nadejdea in oameni ci doar in Dumnezeu.

    cu drag Ionela

    RăspundețiȘtergere
  18. Ma gandeam la ceea ce spunea Daniela: "oare Dumnezeu asta asteapta de la aceasta femeie?? sa nasca, sa nasca si iar sa nasca..?? asta considera sotii Duggar ca este menirea femeii in lume?!" Dupa cate am vazut eu Michelle este o femeie fericita si implinita. Poate ca intr-adevar, asta este menirea ei in lume. Iar legat de menirea femeii in general in lume, eu nu cred ca ea se pretinde a fi un exemplu si un model de urmat in privinta asta. Asta este implinirea ei si bucuria ei. Nu avem dreptul sa dam vina pe Dumnezeu. Oare asta asteapta Dumnezeu de la ea? Dumnezeu doreste ca ceea ce facem sa facem cu credinciosie. Col 3:17 Orice aţi face, cu cuvântul sau cu lucrul, toate să le faceţi în numele Domnului Iisus şi prin El să mulţumiţi lui Dumnezeu-Tatăl. Si eu cred ca isi creste copiii cu credinciosie, si iata ca Dumnezeu le poarta de grija.
    Sotul meu a crescut intr-o familie cu noua copii. Eu mai am doar o sora. Nu pot sa va spun care este diferenta. Bineinteles ca depinde de la caz la caz. Dar sa vedeti cum se tot suna si intreaba unul de altul si sunt tare uniti. Soacra mea a avut ultimul copil la 46 de ani. Si a nascut cam in aceasi perioada cu una dintre nurorile ei. Si e un lucru absolut normal.
    Ma rog doar ca Dumnezeu sa ne dea noua intelepciune sa ne crestem copiii in frica de Dumnezeu si sa fim siguri ca asa cum traim noi este dupa voia Lui Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  19. curaj a avut aceasta femeie si credinta tare si puternica da doar atat !fiind si o emisiune televizata nu prea poti sa iei de drept ce se arata acolo caci nu se stie cu adv ce se intampla!

    RăspundețiȘtergere
  20. Mie imi place familia asta pentru ca mereu ii vad zambind si fericiti.. Or avea si ei problemele lor, poate copiii cei mari nu sunt chiar asa fericiti sa aiba responsabilitati, dar cred ca au iesit muuult mai bine decat ce vad eu pe aici la liceu.. Copiii astia sunt curati si duc o viata linistita.
    Cunosc persoane care spun ca nu e drept pt cei mari sa fie incarcati, dar decat sa aiba alte preocupari daunatoare, mai bine sa stea in familie.
    Mi-a ramas in minte un interviu cu Michelle in care spunea ca e fericita cu atatia copii, ca o fac sa se simta mereu tanara.. POate parea egoism sa faci copii doar ca sa nu simti anii trecand, sa doresti sa fii considerata apta sa ai copii si la 40 de ani, dar ea nu e genul de mama care sa-i abandoneze, se vede ca se chinuie cu ei, face homeschooling (credeti ca n-ar fi ff usor sa-i trimita de acasa, la scoala, pe motivul ca vrea si ea timpul ei de relaxare, etc?), se ingrijeste si de nora/nepoti, e o closca in alte cuvinte... Imi pare ca e destul de responsabila..
    Si la fel ma simt si eu cu copiii mei, pornind de la acel interviu imi dau seama ca sunt foarte fericita sa fiu mama si atat.. Nu e putin lucru, avem datorii imense si atarnam de la un salariu la altul.. Dar nu ar ajuta cu nimic ca eu sa ma duc la servici, nu ar fi decat sa-mi fur caciula singura.. Cine spune ca am copii multi(4) pentru ca-mi permit si ca am noroc de un sot care ma accepta sa stau acasa si sa nu muncesc(!!!) e naiv si rautacios...
    Incetati sa mai judecati dupa calapoade comuniste femeile cu copii multi (si care stau acasa sa-i creasca). Femeie poate fi fericita si daca sta acasa... poate fi folositoare, poate crea, poate ajuta societatea si daca nu se duce dimineata la autobuzul de ora 7...

    Cat despre cum se intretine familia Duggar.. am inteles ca sunt scutiti de taxe, deci nu platesc nimic pt casa lor... si or mai avea si alte facilitati de la statul in care traiesc.. Dar principalul venit e din show-uile la care participa.. E un alt mod de a castiga niste bani, nu e rusinos, nu profita de pe urma nimanui, asta e...

    RăspundețiȘtergere
  21. Mirela Cusursuz13/7/11 9:10 p.m.

    Draga Mirela, pe de-o parte e adevarat ce spui. Dar ma gandesc totusi ca ar trebui sa fie toti niste actori tare buni ca sa iasa asa de bine emisiunile lor. Iar copiii sunt copiii, cat poate fi regizat?

    RăspundețiȘtergere
  22. Inainte de a ma uita la filmulete, ma incerca asa un sentiment ca e "ceva" fals la familia Duggar din cauza ca au decis sa-si expuna public viata de familie ... dar dupa ce le-am urmarit ... Michelle mi-a devenit simpatica. Nu e ortodoxa, dar imi place cum gandeste si cat de atenta e la detalii, cum vorbeste despre relatia dintre soti (!), cum da sfaturi despre cresterea copiilor. In mod sigur nu e deloc-deloc usor sa ai 20 de copii! Sincer, nici nu pot sa-mi imaginez, simt cum ma copleseste doar gandul. :|

    Nu pot sa ma pronunt daca ar trebui sa aiba perioade de abstinenta sau nu, asta e un lucru delicat care se discuta cu preotul duhovnic ... daca ei nu reusesc sa faca asta, cum contraceptia si avortul ies din discutie, nu le ramane decat sa creasca toti copiii pe care-i primesc de la Dumnezeu.

    Ma frapeaza un lucru: Michelle e o femeie frumoasa chiar daca, saraca, a dus atatea sarcini, chiar daca nu are deloc o viata usoara crescand si educand atatia copii! Un singur lucru mi-ar placea sa-l schimb la ea: parul. Cred ca fata ei blanda ar fi mai luminoasa daca ar avea parul strans simplu la spate intr-un coc dragut, la baza gatului. Si probabil ca i-ar fi si mai usor ca n-ar incurca-o. Dar asta e doar un detaliu minor ...

    RăspundețiȘtergere
  23. O familie care vinde.Asa ar trebui numit articolul.Batistii au foarte multi bani in America si sunt sustinuti financiar de altii.Cum credeti voi ca au show de televiziune si vand carti(cea mai ieftina carte 11 dolari).Ei sunt un produs de marketing tipic american care va vinde in continuare atata timp cat au adepti.O zi buna...astept comentarii.Dreapta credinta va fi intotdeauna o cale mai grea decat celelalte religii.De aceea ortodocsii sunt vazuti prost de alte religii.Aparent ei cred ca noi suntem cei inselati.In rest numai de bine.


    mai multe despre ei gasiti aici..http://en.wikipedia.org/wiki/19_Kids_and_Counting

    RăspundețiȘtergere
  24. Anonim, aici nu era vorba despre baptisti.
    Era vorba de o familie numeroasa si de faptul ca mama copiilor e capabila inca sa zambeasca si sa isi mai doreasca alti copii.. Ii creste frumos, face homeschooling cu ei, nu i-a dat spre adoptie, nu isi bate joc de ei, e o mama model..
    Da-mi un exemplu ortodox de astfel de familie si atunci spun ca ortodoxia "noastra" e fara de pata:(((

    RăspundețiȘtergere
  25. Adriana, intradevar, parca te simti mai tanar cand ai copii mici :)

    maria, am fost intr-un gand- Michelle arata f bine, dar freza strica totul. Si am mai observat ceva in ultimele episoade- unele dintre fete se machiaza prea puternic, sau poarta niste bijuterii exagerat de mari- cred ca nu le-ar strica niste sfaturi in domeniu :))

    Anonim,ce e rau ca vand carti, sau ca au emisiune?chiar mi-ar place si mie sa citesc o carte scrisa de un ortodox cu familie mare, as da 11 dolari pe ea :).Foarte frumos din partea lor, au urmat un princiu al succesului- scot bani facand ceea ce stiu sa faca cel mai bine- sa creasca si sa educe o familie mare.

    Si e rau ca baptistii se sustin financiar intre ei?eu gasesc ca e un lucru pozitiv.

    RăspundețiȘtergere
  26. Adriana, mai sunt si la noi familii (ortodoxe) cu multi copii care sunt crescuti frumos, dar raman necunoscute pentru ca nu sunt mediatizate.
    Tin minte ca am citit articolul asta pe "Slujirea preotesei" (10 copii - 6 baieti toti preoti, iar 3 din cele 4 fete sunt preotese):
    http://slujireapreotesei.blogspot.com/2011/05/fericit-este-omul-care-si-va-umple-casa.html

    Cred, totusi, ca oriunde in lume familiile cu foarte multi copii sunt destul de rare ... Nu stiu care e conceptia de viata a baptistilor, daca ei "trebuie" cumva sa aiba multi copii, insa important este ca se straduiesc sa-i creasca frumos pe toti, ca pe o datorie sfanta pe care trebuie s-o implineasca.

    Ma bucur cand vad la noi familii ortodoxe care au de la 3 copii in sus. In ultima vreme am cunoscut cateva care au 3-5 copii. Si pe cuvant, toti copiii mi s-au parut frumosi! :)

    RăspundețiȘtergere
  27. Doamne sunt atat de frumosi! Si dupa atatea nasteri ce bine arata mamica. Toti copiii sunt sanatosi! Minunate sunt caile Domnului!

    RăspundețiȘtergere
  28. Tu iti mai doresti copii,Irina?Vad ca ai doar 3 fete,totusi in 11 ani de casnicie e cam putin,ma gandesc ca altii au 3 copii in 3 ani.Nu insinuez nimic ci doar zic ca nu cred ca cei care apara cu inversunare fam Duggar sunt la fel ca ei.

    RăspundețiȘtergere
  29. si altii au un copil in 11 ani de casnicie, care e problema?:).Cati copii are fiecare,de ce are sau nu are atatia, sau cati are de gand sa faca(sau sa nu faca) sunt chestiuni intime, de familie, care nu privesc pe altii.
    Nu e necesar sa ai 19 copii ca sa iti placa fam. Duggar, si principiile lor de viata.

    RăspundețiȘtergere
  30. Hai ca m-a umflat rasul la ultimul comentariu! Asta e culmea, sa dai explicatii de ce ai facut 3 copii in 11 ani! Anonim, nu-i asa ca nu ai copii deloc? Sau daca ai, cum se face ca nu stii ca o sarcina nu vine intotdeauna anual? Nu toata lumea poate avea 3 copii in 3 ani, unii nu reusesc nici macar unul singur sa faca intr-o viata de om si nu vorbesc despre cei care fac avorturi sau contraceptie. Ce usor este pentru cate unul sa-si dea cu parerea...
    Irina, te rog sa ma scuzi pentru interventie dar nu m-am putut abtine!

    RăspundețiȘtergere
  31. Anonim, dar copiii vin cand ti-i da Dumnezeu, nu cand vrei ... De aceea nu e musai sa ai unul pe an :) (si asta excluzand de la bun inceput contraceptia sau avortul).

    In plus, pot aparea situatii de genul:
    - intr-un an pleaca sotul in alta tara (studii, perfectionare) si vine acasa o data la 3 luni;
    - in alt an te imbolnavesti sau iei un medicament care poate afecta o eventuala sarcina si se impune abstinenta o perioada.
    - fertilitatea femeii nu e mereu aceeasi (in functie de diferiti factori)
    etc. etc.

    Lucrurile nu sunt alb sau negru, de aceea nu putem judeca asa abrupt.

    RăspundețiȘtergere
  32. Hai ca e culmea!Anonim cred ca se afla in aceeasi situatie cu mamicile pe care le intalnesc in parc si ma intreaba cum am avut curajul sa fac al doilea copil...trist.Iti zic sigur ca daca ai doar un copil pentru ca numai vrei altii iti va da batai de cap toata viata,iar daca nu vrei sa ai copii deloc nu vad ce rost ai avea.Sa-ti dea Dumnezeu intelepciune!Mari-Traind vesnicia

    RăspundețiȘtergere
  33. Nu vad nici o problema din faptul ca fac bani din publicitate. Eu nu as face-o pentru ca nu imi place sa ma expun, in nici un caz asa cum o fac ei, dar nu suntem toti la fel si asta e bine. Ei aveau deja 14 copii cand au fost descoperiti de media, deci nu se poate spune ca fac copii ca sa fie faimosi. Ii apreciez mult si eu, este o jertfa..

    RăspundețiȘtergere
  34. @Mari - "Iti zic sigur ca daca ai doar un copil pentru ca numai vrei altii iti va da batai de cap toata viata,iar daca nu vrei sa ai copii deloc nu vad ce rost ai avea"..??? ce ai vrut sa spui cu asta??? cum adica daca vrei doar un copil o sa ai batai de cap din cauza asta??? si cum adica nu ai rost daca nu ai copii?? ce ti se pare gresit in a dori sa ai un copil sau niciunul?? inteleg din comentariul tau ca normalitatea pentru tine este ca toata lumea sa aiba minim 2 copii..cum ai ajuns la filosofia aceasta? p.s.: cuvantul "numai" l-ai folosit gresit; in contextul acela, corect era "nu mai"

    RăspundețiȘtergere
  35. Dragă Daniela, dacă cineva îşi propune să aibă doar un copil acesta este un semn că nu doreşte să trăiască după învăţătura Bisericii şi nici după voia lui Dumnezeu; prin urmare, s-ar putea să aibă ceva bătaie de cap.

    După cum ţi-ai putut da seama, posesoarea acestui blog se mişcă în alt sistem de coordonate, pe care nu-l vei putea pătrunde decât din interior. A comenta de pe margine despre ce crezi tu că vrea Dumnezeu de la o femeie e cât se poate de nepotrivit. Nimeni din cei care citesc pe-aici nu te consideră de talia Sfinţilor Părinţi.

    RăspundețiȘtergere
  36. Ecaterina, cu ultima propozitie ai dat cu bata-n balta!! scuza-ma ca ma exprim de maniera asta..dar cei care "citesc pe-aici" se considera pe sine sau unii pe altii "de talia Sfintilor Parinti"?? Eu sunt un simplu om, cu bunele si relele mele (ca oricare dintre noi, caci nimeni nu are sufletul pur)si astfel doresc sa fiu perceputa..nu-mi pot da seama de unde ti-a venit asa o comparatie??! Daca Irina ar dori sa primeasca mesaje doar din partea celor din "interior", atunci ar restrictiona accesul celor "de pe margine"..nepotrivit poate fi considerat si comentariul tau - depinde de "sistemul de coordonate" al fiecaruia. Macar eu nu sunt bisericoasa, dar tu, fiind, ar fi trebuit sa-ti fi insusit lectia tolerantei..Iti doresc toate cele bune si sa stii ca nu m-a deranjat comentariul tau - vedem lucrurile diferit, dar asta nu inseamna ca unul este mai bun decat celalalt sau mai indreptatit sa se considere superior

    RăspundețiȘtergere
  37. dragele mele, cati copii vrea sau nu vrea fiecare e intre omul cu pricina, duhovnicul sau(daca are)si Dumnezeu.In principiu omul cu credinta tare nu se teme sa nasca copii multi. Dar fiecare cu credinta lui- unul are credinta sa faca doar un copil, altul doi, samd.. Dar astea sunt probleme intime, pe care nu e nevoie sa le insiram in public.Cel mai bine e sa se smereasca fiecare si sa nu judece pe altul ca de ce are unul, doi, zece sau douazeci.Fiecare cati are, cati doreste- Dumnezeu sa-i ajute sa-i creasca bine.

    RăspundețiȘtergere
  38. Daniela, mi s-a părut că tu te consideri de talia Sfinţilor Părinţi şi ştii ce vrea şi ce nu vrea Dumnezeu de la fiecare om ... Te indignezi şi nu poţi "aproba" naşterea de prunci în familiile are nu au "ce să le ofere" şi invoci liberul arbitru ca pentru a stăvili "iresponsabilitatea" unora.

    Dacă cineva crede că Dumnezeu este cel care dă viaţă, pune sufletul în om şi rânduieşte concepţia, nu consideră nici o naştere inoportună, nici un copil nedorit. Nu ştiu ce ştii despre religia ortodoxă, dar află că ea implică şi credinţa în viaţa veşnică, iar în faţa veşniciei, timpul vieţii acesteia este o nimica toată. Deci, nu este prioritar să ne preocupe bunăstarea materială în această viaţă, ci grija pentru sufletul nemuritor. Se pot mântui şi cei săraci, şi cei bolnavi sau malformaţi. Mai mult, pruncii care mor au parte de dulceaţa raiului înaintea multor "responsabili"
    Ţi-L poţi închipui pe Dumnezeu Atotştiitorul luat prin surprindere de actele iresponsabile ale vreunui cuplu?

    RăspundețiȘtergere
  39. Buna, Irina! Chiar acum cateva minute am citit (on-line) in ziarul Libertatea un articol care m-a dus imediat cu gandul la parerile exprimate aici..; era vorba despre o tanara de 29 de ani care zilele acestea a nascut 3 copilasi, in afara de acestia mai are un copil aflat in grija fostului sot si inca 2 copii pe care i-a dat la orfelinat. Acestor 3 copilasi nou-nascuti nu are ce sa le ofere, nici casa, nici masa..tatal lor are 40 de ani, e pensionat medical si capata de la stat 33 RON/luna..Eu as vrea sa va intreb, pe tine, Irina si pe doamnele care viziteaza acest blog, ce parere aveti despre asa o situatie?? Parerea mea o pot exprima printr-o intrebare: "copii ii trebuie acestei amarate?? ce are sa le ofere?? o viata chinuita!!?"..Cineva spunea aici ca nu ai rost pe lume daca nu ai copii, altcineva spunea ca femeia se mantuieste prin nasterea de prunci etc; probabil parerea mea va starni iar controverse, tocmai de aceea as dori sa stiu cum vedeti voi aceasta chestiune.

    RăspundețiȘtergere
  40. Ecaterina draga, emani prea multa agresivitate fata de mine (de ce oare?) si nu-mi pica bine deloc..mai ales ca suntem si in Post zilele acestea..am citit pe blogul tau ca esti preoteasa si m-as fi asteptat la piosenie din partea ta.
    Da, cred in reincarnare si daca as cunoaste datele tale de nastere ti-as putea spune in 2 secunde la a cata viata esti acum. Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  41. Întrebarea "copii ii trebuie acestei amarate??" pune-I-o lui Dumnezeu, care a dat viaţă unui prunc în pântecele femeii aceleia. Dacă El aşa a hotărât, inseamnă că-i trebuie. O viaţă chinuită poate fi fructificată pentru veşnicie.

    RăspundețiȘtergere
  42. Daniela, nu poti sti niciodata ce drum vor avea in viata acesti copii, sau altii in siutatii similare. Este un medic, Ben Carson, care provine dintr-o familie monoparentala, mama sa (provenea dintr-o familie cu 24 - !!! - de copii, nici nu isi cunoscuse toti fratii) se casatorise la 13 ani si a ramas singura cu doi copii. Acest medic este momentan cel mai bun chirurg pediatru din lume, a despartit mai multe perechi de gemeni siamezi, salvand astfel multe vieti si dand o sansa la o viata normala multor copii, ca sa nu mai spun cata bucurie a adus parintilor. Este si un om credincios (crestin). Deci nu putem sti care este planul lui Dumnezeu, iar El are rabdare chiar si cu mai multe generatii, nu este ca noi. Suntem atat de mici ca sa vorbim cu nonsalanta despre lucruri atat de mari..

    RăspundețiȘtergere
  43. Dupa mai multa reflectie inclin in favoarea familiilor mari-desi inca economic vorbind imi este teama de impactul acestora asupra serviciilor,si deci a supravietuirii altor familii cu membri mai putini.

    Deocamdata familiile atat de numeroase nu sunt inca un impediment pt nimeni,insa ZGARCENIA si MESCHINARIA unora chiar cu mai putini copii poate constitui o frana serioasa pt dezvoltarea spirituala.

    Totusi,gasesc o latura pozitiva in familiile gigant:aceea ca suplinesc numarul de membri acolo unde alte familii duc lipsa.
    Este la fel de adevarat ca alte familii nu-si doresc copii deloc sau in general se opresc la unul singur,maxim doi.
    Alte femei sunt sterile,au complicatii nu pot naste deloc sau nasc cu multe sacrificii unul sau doi copii.

    Evident ca in favoarea egoistilor care vor sa traiasca aceasta viata in desfrau si desfatari personale ii prefer pe acesti"nebuni"care isi asuma responsabilitatea fiecarei clipe de intimitate si platesc prin sacrificii grele.Aceasta este calea mantuirii,a lepadarii de sine,a sacrificiului personal.

    O poti face prin sacrificii pt propria familie sau prin sacrificii pt umanitate;in final,se poate mantui si familiile cu zero urmasi din voia Domnului dar care ii ajuta pe altii si le pasa de cel flamand,insetat si gol.
    Numai o parere.

    Evonne L.


    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.