luni, august 15, 2011

Nu te mai plange!


Cunosti pe cineva care se plange aproape tot timpul?Cred ca da, fiindca la noi vaicareala e sport national :)). Am intalnit si eu de-a lungul vietii cateva persoane de genul asta. E greu si neplacut  sa fii in preajma unor astfel de oameni. Uneori si eu incep sa ma plang prea mult, si devin nesuferita celor din jur.


Uitandu-ne in Scriptura vedem ca de-a lungul istoriei biblice au existat destui care se plangeau de tot si de toate.Va amintiti de Cain si Abel? (Facerea, cap. 4) Cain a fost nemultumit ca lui Abel ii mergea bine in viata- fata i s-a intristat si i s-a posomorat, sigur macina ganduri amare in sufletul lui. Si ati vazut unde a ajuns!Dar ce spuneti de evrei, de poporul ales?Cartea Iesirii (exodul) e plina de nemultumirile lor!Pentru ca au cartit intr-una impotriva Domnului, desi au trait atatea minuni, El i-a lasat sa rataceasca in pustie 40 de ani, pana intreaga generatie a pierit.

 Hristos vorbeste mereu despre faptul ca trebuie sa fim recunoscatori si multumitori Tatalui ceresc.Nemultumirea si plangerile constante sunt o forma de egoism, si de necredinta.Nemultumirea ne orbeste, astfel incat suntem incapabili sa vedem binecuvantarile din viata noastra.
Crestinul trebuie sa fie bucuros si multumitor tot timpul!Bucuraţi-vă pururea!Daţi mulţumire PENTRU TOATE, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, întru Hristos Iisus, pentru voi. 
(1 Tesaloniceni 5: 16,18)
„Pentru a împlini acest uluitor cuvânt: „Bucurați-va pururea!” avem mereu nevoie sa ne amintim ca izvorul Bucuriei este prezența Domnului, legatura vie cu Persoana Lui, asezarea in fata Lui ca Cel ce judeca ce am facut cu talantii Lui.” (Maica Siluana)

Sa fii multumit in toate, sa nu te plangi niciodata e un lucru care se invata, dupa cum spune Sf. Apostol Pavel:

„fiindcă eu m-am deprins să fiu îndestulat cu ceea ce am.” (Filipeni 4:11)

sau, in alta traducere:

m-am deprins să fiu mulţumit cu starea în care mă găsesc”

Sa nu mai risipim inca o zi vaicarindu-ne si plangandu-ne de orice!Ca si apostolul, fie in belsug, fie in lipsa, fie la suparare, fie la fericire, sa ne deprindem sa fim multumiti, si multumitori!
Cu ajutorul lui Dumnezeu, sa fim bucurosi, si sa alegem multumirea, indiferent de circumstantele exterioare!
                                         
 TOATE le pot intru Hristos, Cel care ma intareste!
(Filipeni 4:13)

Va doresc o zi plina de bucurie!

Irina

8 comentarii:

 1. Irina, mulţumesc pentru cuvântul acesta!

  RăspundețiȘtergere
 2. O postare pe sufletul si mintea mea. Felicitari!

  RăspundețiȘtergere
 3. Intr-adevar, biblia are cate un cuvant intelept pentru oeice situatie din viata, fie buna, fie rea,...

  RăspundețiȘtergere
 4. Am avut o colega de serviciu care se plangea mereu de cate ceva..ba nu avea bani, ba nu avea timp, ba era bolnava si multe, multe altele..am lucrat impreuna vreo 7 ani si niciodata nu am auzit-o sa fie multumita de ceva..se vaicarea continuu..cand ne intalneam pe hol nu stiam pe unde sa ma ascund, pentru ca imi transmitea energie negativa prin felul ei de a se purta..de cate ori o intrebam "ce faceti?" niciodata nu mi-a raspuns "bine"..mereu raspunsul ei era "nu fac bine pentru ca nu am..."..sunt nesuferiti oamenii de genul asta..

  RăspundețiȘtergere
 5. Părinţii bisericii au rânduit ca toate rugăciunile să le începem cu "Slavă Ţie, Dumnezeul nostru", indiferent ce necazuri şi ispite avem.

  RăspundețiȘtergere
 6. .....am invatat pe propria piele ca a te plange mereu nu-ti aduce nimic bun,ci mai multa intristare si intuneric.Mare lucru este a scapa de asa un obicei vatamator. Slava Domnului ca am trecut peste...

  RăspundețiȘtergere
 7. Irina, multumesc pentru ca mi-ai amintit ce urita sint cind ma pling!

  RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.