vineri, iulie 01, 2011

Inceput de iulie

"Caldura lui iulie aduce ploi  racoritoare de vara, caise si micsunele."
  Sara Coleridge, Pretty Lessons in Verse


Iata ca am ajuns si in minunata  luna iulie!cel putin acum vara se anunta a fi racoroasa si placuta. Canicula ne ocoleste deocamdata, si sper sa ramana asa. Nu am prea multe planuri pentru  luna care ne sta in fata -vreau doar sa savurez zilele luminoase si iesirile in aer liber .
Desigur, printre indatoririle zilnice si grija familiei ma asteapta  momentele placute  de lectura si crosetat. Luna asta, in clubul de lectura de pe Pilde31 ne-am propus sa citim ”Calea spre mantuire” de Sf. Teofan Zavoratul, o carte deosebita. Se gasesc in ea   multe sfaturi si indemnuri practice pe care intentionam sa le punem in aplicare, cu ajutorul lui Dumnezeu, ca sa nu ramanem doar la stadiul de teoreticieni :). Este o lectura foarte utila pentru mamici, deoarece sfantul explica detaliat cum sa ne educam copiii, astfel incat sa sadim in ei virtutile inca de mici.



La crosetat avem o provocare de vara, deocamdata nu ne-am hotarat ce sa fie - runner pentru masa, ori fata de perna :)). Oricum , eu mi-am pregatit firele si crosetele. Vara e o placere sa crosetezi ceva din bumbac viu colorat - proiectele mele pufoase sunt in stand-by acum :).



Sper ca vom avea o vara linistita, in care bucuriile marunte de zi cu zi sa ne faca viata mai frumoasa.



Va doresc o luna iulie binecuvantata si fericita, alaturi de cei dragi!

Irina