marți, noiembrie 01, 2011

Femeia din Pilde 31- intelepciune si inspiratie pentru fiecare zi (2)

Într-însa se încrede inima soţului ei, iar câştigul nu-i va lipsi niciodată. 
 Pilde 31: 11

Sotul tau poate avea incredere in tine?


Un barbat care se poate increde in totalitate in sotia lui va fi mereu un om castigat. E foarte important ca sotii nostri sa poata avea incredere in noi! E bine sa ne asiguram ca suntem de incredere in toate ariile vietii noastre.
  • Bani/finante- Sf. Ioan Gura de Aur spune barbatilor :„ Imi spuneti, dar, ca voi contribuiti cu multa avutie la viata voastra in comun? Cine, daca nu ea(sotia-n.m.), va pastreaza si va chiverniseste agoniseala voastra – ceea ce e la fel de important, asa ca este trebuinta de ea. De ce? Pentru ca multi sunt cei care au avut mari avutii si le-au pierdut fiindca n-au avut pe cineva care sa aiba grija de ele.”  Poate sotul tau sa aiba incredere ca vei cheltui cu intelepciune si vei gospodari bine banii familiei? Exista incredere intre voi in ceea ce priveste cheltuirea banilor si economiile? Discuti cu sotul bugetul familiei, si te sfatuiesti cu el in ceea ce priveste cumparaturile importante?
  • Camin/gospodarie - Ti se poate incredinta cu incredere conducerea si randuiala gospodariei?Intrebati-va sotul ce si-ar dori sa gaseasca acasa cand se intoarce de la munca. Pentru multi dintre barbati o masa calda si o sotie bine-dispusa si zambitoare  sunt mai importante decat o casa care straluceste de curatenie.
  • Fidelitate- Poate sotul tau sa aiba incredere ca ii esti fidela? Lipsa acestei increderi poate sa duca la multe probleme intr-o casnicie. Discuta cu sotul tau despre ce il deranjeaza in acest domeniu (daca este cazul), si despre ce a-i putea face pentru a face neincrederea sa dispara.
  • Emotii - Poate sotul tau sa aiba incredere ca iti  controlezi emotiile?Iti poti controla temperamentul?Depasesti cu bine momentele de anxietate, de tristete sau de stress? Este bine sa vorbim cu sotul despre ceea ce simtim - dar sa gasim intotdeauna locul si timpul porivit pentru a face asta.
  • Reputatia- Iti poate incredinta reputatia sa? Sunt unele femei care par a avea de spus numai lucruri rele despre sotii lor. Nu fi una dintre ele! Sotii nostri nu sunt perfecti!Dar nici noi nu suntem!Ti-ar placeca el  sa umble de colo-colo si sa povesteasca prietenilor despre slabiciunile si greselile tale?Nu cred- asa ca nu-i fa nici tu asta lui.In loc sa-l critici in fata altora , spune despre el doar lucruri bune.
Cu totii suntem pacatosi, si falimentam uneori in ariile vietii noastre.Dar cu ajutorul lui Dumnezeu ne putem stradui, zi de zi,  sa fim de incredere in toate situatiile!