miercuri, decembrie 28, 2011

Provocare pentru 2012



Prin ce îşi va îndrepta tânărul calea sa? Prin păzirea cuvintelor Tale. ...
 În inima mea am ascuns cuvintele Tale, ca să nu greşesc ţie.
(Ps. 118 .9.11)
Noul an se apropie cu pasi repezi - un nou an, un nou inceput pentru noi toti. In 2012 mi-am propus printre altele, sa memorez mai mult din Sf. Scriptura.Va invit sa veniti alaturi de mine in aceasta calatorie,  si  in fiecare saptamana sa invatam impreuna cate un verset din Biblie. Sa ne umplem mintea cu ganduri bune, ganduri ziditoare, dupa cum zicea parintele T. Paraian :


`Toate ale omului pornesc de la gândul omului. Nu se face nimic din viaţa omului care nu trece prin gând. De aceea, toată grija celui care vrea să-şi curăţească sufletul trebuie să fie grija de a-şi curăţa mintea de gândurile cele rele şi de toate înfăţişările răului câte sunt în gând.
Aici este toată cheia vieţii sufleteşti şi toată cheia curăţirii sufleteşti, şi anume să-ţi faci rânduială în minte.
Ar trebui să ne îmbogăţim mintea cu cât mai multe gânduri plăcute lui Dumnezeu, cu gândurile care se potrivesc cu voia lui Dumnezeu. Şi astfel de gânduri găsim în primul rând în Sfânta Scriptură...`

Regulile sunt urmatoarele :
1. In fiecare luni dimineata veti gasi aici  o postare  in care va voi spune versetul pe care intentionez sa-l memorez, si la comentarii veti scrie versetul pe care doriti sa-l invatati voi in saptamana ce urmeaza. Vom invata astfel cate 4 versete pe luna- adica 52 de versete intr-un an!
2. Daca e posibil, alegeti de fiecare data un verset care semnifica ceva pentru voi, sau va ajuta in circumstantele in care va aflati. Daca nu stiti ce sa alegeti, puteti invata versetul pe care il voi posta eu. O idee- puteti alege un verset din Apostolul sau Evanghelia duminicii precedente. Asa veti putea medita  mai mult la ce s-a citit, si veti incerca sa puneti in practica indemnurile din predica.
3. Scrieti versetul ales pe un cartonas, si purtati-l peste tot cu voi. Cand aveti o pauza la lucru, sau poate sunteti in autobuz, ori la rand, sau acasa, spaland vasele ori facand altceva care nu necesita multa concentrare scoateti cartonasul si repetati versetul respectiv. La sfarsit de saptamana il puteti pune pe un inel metalic (ca cel de la chei), sau pe o panglicuta. La sfarsit de an veti avea o mini-carticica cu tot ce ati memorat :). Daca aveti talent la scrapbooking, sau la desen, va puteti folosi creativitatea pentru a face ceva deosebit.
Cateva idei :


sursa-google


                                                                                                
4.Daca doriti, scrieti pe blogul vostru (daca aveti unul), un gand, o meditatie, sau o explicatie referitoare la versetul respectiv ( proprie, sau apartinand altcuiva, dupa cum doriti).


 Va astept cu drag, incepand cu 2 ianuarie 2012!



Irina