luni, ianuarie 02, 2012

Un verset pe saptamana - 1 din 52


 amanunte aici
.................

Buna dimineata si bine v-am regasit la inceput de saptamana!
Versetul biblic pe care doresc sa-l memorez saptamana aceasta este din cartea profetului Isaia, capitolul 41.
 
Nu te teme, ca Eu sunt cu tine, nu privi cu îngrijorare, ca Eu sunt Dumnezeul tau. Eu îti dau tarie si te ocrotesc, si dreapta Mea cea tare te va sprijini.
Isaia: 41.10 



Gasesc acest verset foarte potrivit pentru inceput de an. Un nou drum ni se asterne in fata, si nu stim cu ce ne vom confrunta. Prin intermediul mass-media primim tot felul de vesti care de care mai ingrijoratoare.In jur multi oameni trec prin boli, necazuri si dificultati. E firesc sa ne infricosam, daca privim problemele
omeneste. Dar in loc sa lasam frica sa ne conduca, si sa luam decizii proaste sub imperiul ei, putem alege sa ne indreptam ochii spre Dumnezeul nostru. El ne poate sprijini in orice necaz sau durere, si ne poate elibera de temeri si de griji. Traim cu frica fiindca nu avem credinta, n-avem rugaciune, n-avem fapte.
In „ Jurnal duhovnicesc” autoarea scria :
„trebuie sa scriu si eu despre aceasta frica pe care am trait-o din plin pe cand eram om vechi.Nu este ceva sa chinuie omenirea mai rau decat frica. Am trait frica de boala, frica de moarte, frica zilei de maine si de tot felul de amenintari care se pot ivi in orice moment pe acest pamant. De vreo trei ani insa m-am schimbat.Odata cu lucrarea Rugaciunii lui Iisus, frica a disparut. Avand un aparator puternic si bun, milostiv si drept,care-mi este Tata, stiu ca nimeni nu ma poate ajunge nici cu privirea.
Datoria mea este de a ma supune voii Sfintei Treimi, si asa sufletul meu va putea fi eliberat de intuneric si-i voi putea dobandi nemurirea.”



Dumnezeu sa ne ajute sa punem inceput bun!
Irina



25 de comentarii:

  1. Multumesc pentru verset. Este foarte nimerit pentru un inceput de an. Am citit si am simtit cum ma cuprinde linistea si pacea sufleteasca. Eu sint convinsa ca vom trece cu bine, peste toate, doar cu ajutorul lui Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne ajuta!
    Abia il asteptam .

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim Irina!Un verset frumos si incurajator.Chiar eram curioasa sa vad ce verset ai ales.
    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. http://candelaluminii.blogspot.com/2012/01/un-verset-pe-saptamana-saptamana-intai.html

    Am inceput si eu cu o intarziere ,din pacate!

    RăspundețiȘtergere
  5. La Multi Ani ,foarte buna aceasta idee ,o sa incerd si eu sa memorez aceste versete ,deoarece eu nu am blog o sa incerc sa scriu si eu in fiecare saptamana cate un verset sau doua din psalmi -i-mi plac foarte mult -fara sa parasesc "tema "pe care o alegi ,nadajduiesc ca nu o sa fie cu suparare
    Astazi o sa scriu din psalmul 3 :
    5 Eu m-am culcat si am adormit ;sculatum-am ca Domnul ma va sprijini
    6 nu ma voi teme de mii de popoare ,care imprejur ma impresoara "
    Doamne ajuta

    RăspundețiȘtergere
  6. Versetul scris cu albastru, cu cel scris pe cartonas nu au aceeasi traducere.A doua varianta este tot dintr-o biblie(traducere) admisa de BOR?

    RăspundețiȘtergere
  7. Iertare ca ma bag unde nu-mi fierbe oala,anonim dar ce importanta are daca traducerea e admisa sau nu de BOR?
    Eu de exemplu folosesc in casa Biblia mare sinodala dar in poseta port cu mine noul testament care cred ca e tradus de Cornilescu.Mi se pare mult mai usoara acea traducere decat cea din Biblia sinodala.E adevarat ca, de ex. Traducerea psalmului 50 e extraordinar de frumoasa in Biblia sinodala dar am gasit foarte multe versete care imi plac din cealalta traducere a lui Cornilescu.
    Parerea mea este ca nu putem cadea in astfel de extreme.
    Ca e de BOR ca nu e de BOR....
    Am impresia ca noi suntem mai exigenti decat Dumnezeu.
    Iar daca biblia din traducerea Cornilescu nu e "buna" ce sa fac sa o arunc?
    Are cineva curajul sa arunce o astfel de biblie?E cuvantul lui Dumnezeu in ea!?
    Eu nu am curajul sa o arunc!!!!!
    Imi cer iertare!

    RăspundețiȘtergere
  8. Şi să cunoaşteţi iubirea lui Hristos, cea mai presus de cunoştinţă, ca să vă umpleţi de toată plinătatea lui Dumnezeu.
    Efeseni 3.19

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu am folosit versetul scris cu albastru. Si deja mi-e drag stiind cine e cu mine si unde voi gasi sprijin. Sprijin si ocrotire sa aveti si voi! http://dulceameacasa.blogspot.com/2012/01/un-verset-pe-saptamana-1.html

    RăspundețiȘtergere
  10. Cristina, ma bucur ca te-a ajutat. Numai la Dumnezeu, implinind poruncile, putem gasi pacea adevarata.

    Monica, sa-ti fie de folos!

    Corina, Doamne ajuta!mi-a placut f mult ideea ta cu biletelele.

    Camelia,niciodata nu e prea tarziu. Foarte frumos versetul tau!

    Anonim, Doamne ajuta!

    Anonim 2- versetul scris cu albastru e din Biblia Ortodoxa online http://www.bibliaortodoxa.ro/
    iar cel de pe cartonas e din traducerea Cornilescu

    Corina, si eu folosesc o editie Cornilescu de buzunar.In traducerea Cornilescu sunt unele probleme de traducere, si are ca baza textul masoretic, nu cel al septuagintei (cum au editiile ortodoxe). Dar in mare e o traducere accesibila, eu cel putin sunt mai familiarizata cu ea, fiind prima Biblie primita acum 21 de ani.
    Biblia Anania e cea mai recenta versiune ortodoxa(nu e traducere, e diortisire)si se gaseste online aici

    http://www.dervent.ro/biblia.php

    RăspundețiȘtergere
  11. http://clubulfanteziei.blogspot.com/2012/01/un-verset-pe-saptamana-saptamana-1.html
    Mult spor in toate.

    RăspundețiȘtergere
  12. cRed ca problema sta in felul urmator-sau suntem ortodocsi si acesta e un blog ortodox, sau nu mai suntem deloc. Am urmarit cu foarte mare drag acest blog, cu incantarea si speranta ca si noi, ortodocsii, trebuie sa impartasim si sa raspandim un duh nou, de o oarecare updatare-daca mi-a permis sa spun asa-la vremurile in care traim. Avem nevoie in lucrul cu tinerii de aceste noi si binevenite metode, pe care tu, Irina, ni le pui atat de frumos la indemana. Însa......e un anumit aspect de care nu ne este permis sa facem rabat. Sa nu cadem in extrema cealalta-e doar un pas- si e cea ce toti neoprotestantii fac-a delasarii. Nu e totuna sa scrii dintr o biblie Ortodoxa, sau dintr-una tradusa de un fost ortodox-Cornilescu-care a tradus-o in alt fel. Sa nu uitam intamplarea cu profetul Isaia si traducerea versetului -Iata, Fecioara va lua in pantece si va naste Fiu......

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu zic ca e mai bine sa folosim textul biblic pe care il foloseste si Biserica noastra. Ideea Irinei este excelenta dar haideti sa fim credincioase si in cele mici.Extremist ar fi sa aruncam Biblia, Corina.Mai bine o punem de-o parte.Sunt sigura ca fiecare are un duhovnic ce ne poate sfatui daca sa o folosim sau nu.De altfel cred ca aveti binecuvantare de la duhovnic pentru acesta provocare, frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  14. Deși nu am reușit să definitivez ceea ce mi-am propus alături de voi(am notat doar într-un carnețel, deocamdată), mărturisesc că de la început mi-au stăruit în minte aceste versete ale Psalmului 26: „Domnul este luminarea mea și mântuirea mea; de cine mă voi teme? Domnul este apărătorul vieții mele; de cine mă voi înfricoșa?.. Auzi, Doamne, glasul meu cu care am strigat; miluiește-mă și mă ascultă.. Ajutorul meu fii, să nu mă lepezi pe mine și să nu ma lași, Dumnezeule, Mântuitorul meu.. Așteaptă pe Domnul, îmbărbătează-te și să se întărească inima ta și așteaptă pe Domnul.”

    Vă invit cu mare drag și aici: http://dordecer-simona-nicoleta.blogspot.com/, de veți avea timp și plăcere:) Doamne ajută! Simona

    RăspundețiȘtergere
  15. Deși nu am reușit să definitivez ceea ce mi-am propus alături de voi(am notat doar într-un carnețel, deocamdată), mărturisesc că de la început mi-au stăruit în minte aceste versete ale Psalmului 26: „Domnul este luminarea mea și mântuirea mea; de cine mă voi teme? Domnul este apărătorul vieții mele; de cine mă voi înfricoșa?.. Auzi, Doamne, glasul meu cu care am strigat; miluiește-mă și mă ascultă.. Ajutorul meu fii, să nu mă lepezi pe mine și să nu ma lași, Dumnezeule, Mântuitorul meu.. Așteaptă pe Domnul, îmbărbătează-te și să se întărească inima ta și așteaptă pe Domnul.”

    Vă invit cu mare drag și aici: http://dordecer-simona-nicoleta.blogspot.com/, de veți avea timp și plăcere:) Doamne ajută! Simona

    RăspundețiȘtergere
  16. Anonim, daca doresti sa ducem o discutie pe aceasta tema cred ca ar fi politicos sa te si semnezi, ca sa stim cu cine stam de vorba :).Multumesc!
    referitor la Sf. Scriptura- cum spunea cineva mai sus fiecare are un duhovnic cu care sa se sfatuiasca. Dupa cum vezi eu nu am indemnat pe nimeni sa foloseasca traducerea Cornilescu- toate citatele si trimiterile pe acest blog sunt la Biblia Ortodoxa. Care, de altfel, ca si traducere, are slabiciunile ei, dar discutia este lunga, si cel putin eu, nefiind de specialitate, nu ma aventurez s-o port.
    Eu obisnuiesc sa consult mai multe traduceri, si unde ma intereseaza caut mai multe informatii.Cred ca atata vreme cat citim Sf. Scriptura ca s-o punem in practica, si nu sa ducem discutii teologice,despre semnificatii samd. este mai putin relevant daca utilizam Cornilescu sau Biblia Ortodoxa. Fiecare sa faca cum il indruma constiinta si duhovnicul.
    In orice caz, e bine ca citirea Sf. Scripturi sa fie insotita si de lectura comentariilor la text facute de Sf. Parinti, si acolo gasim multe lamuriri.

    RăspundețiȘtergere
  17. Simona, multumim ca esti alaturi de noi!

    RăspundețiȘtergere
  18. Am reusit si am materializat acest verset pe hartie,dupa ce am facut mi-am dat seama ca poate hartia cartonata ar fi fost mai buna...Sunt asa zapacita cand vine vorba de decupat,colorat,tot ce tine de frumos.

    RăspundețiȘtergere
  19. Irina, cum am putea posta pozele cu versetele noastre? si multumim pt ideea cu scrapbookingul-e ceva ce de mult doream sa fac, un album personaliozat de familie.
    In legatura cu discutiile referitoare la Sf. Scriptura-ea, ca teolog, consider ca a sta sub ascultarea Bisericii inseamna a accepta si traducerea oficială a acesteia. Sunt multe capcane in care putem cadea adoptand celelalte versiuni. Eu asta cred, si pe de alta parte sunt atat de mahnita cand vad atatea variante si atat de multe expemplare raspandite din alte variante......Toate cele bune tuturor, dar haideti sa luam ce e frumos si bun de aici, si sa facem ceva ziditor.! cu drag, Laura

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu este bine sa citim din Biblia D.Cornilescu. Sa ne sfatuim cu parintii bisericii noastre si sa verificam cu atentie diferentele dintre biblii.

    Din nestiinta cu ani de zile in urma intr-o seara am citit pe internet biblia Cornilescu. Probabil ceea ce atrage la ea este faptul ca D. Cornilescu foloseste un limbaj usor si modern. Un stil dulceag protestant.

    cititi documentari despre Cornilescu pe net si o sa va convingeti singuri:

    http://www.odaiadesus.ro/cornilescu.html

    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  21. E gresit sa te inchini la icoana, scrie in biblia Cornilescu. Din asta se vede clar stilul protestant. E bine sa ne documentam ca sa nu cadem cu propria noastra credinta in erezie.

    "Rusinati cei care se închină chipurilor cioplite" devine în traducerea Cornilescu "rusinati cei care se închina icoanei".

    RăspundețiȘtergere
  22. Laura, daca n-ai blog poti posta versetele tale, si imagini, pe pagina de facebook :

    http://www.facebook.com/pages/Dulce-Cas%C4%83/139419062772217

    RăspundețiȘtergere
  23. multumim pentru completari, sunt sigura ca toti cei care vor consulta Sf. Scriptura se vor informa intai asupra variantei pe care o folosesc.

    RăspundețiȘtergere
  24. Daca citesc Biblia in lb. engleza e ok? Oare cine o fi tradus Noul Testament din greaca veche in engleza? Oare are aprobarea BOR?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. din cate stiu si in engleza sunt mai multe traduceri si fiecare are fanii sai, ca sa zic asa.Exista biblie ortodoxa si in engleza.
      http://theorthodoxchurch.info/blog/ocrc/2009/06/the-orthodox-bible/

      Ștergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.