luni, ianuarie 09, 2012

Un verset pe saptamana - 2 din 52



 amanunte aici
.................

Buna dimineata si bine v-am regasit la inceput de saptamana!
Versetul biblic pe care doresc sa-l memorez saptamana aceasta este din Epistola catre Filipeni, capitolul 4, versetul 8.
câte sunt adevarate, cate sunt de cinste, câte sunt drepte, câte sunt curate, câte sunt vrednice de iubit, câte sunt cu nume bun, orice virtute si orice lauda, la acestea sa va fie gândul. 

„ Dar ce înseamnă „câte sunt vrednice de iubit”?
Înseamnă cele pe care credincioşii le iubesc dar, în acelaşi timp, le iubeşte şi Dumnezeu. Iar când zice „câte sunt adevărate” nu înseamnă altceva decât virtutea, care singură este adevărată, pe când minciuna este răutatea. Tot minciună este şi plăcerea, şi slava care se încuibează câteodată în inima omului virtuos; şi, într-un cuvânt, minciună este totul din această lume. „Câte sunt curate”, spune el, în opoziţie cu cei „care au în gând cele pământeşti” (Flp 3, 19); „câte sunt cu nume bun” spune, în opoziţie cu cei pentru care „pântecele este dumnezeul lor” (Flp 3, 19); „câte sunt de cinste, câte sunt drepte”, acestea să le aveţi în cugetul vostru, zice; „orice virtute şi orice laudă” şi prin aceste cuvinte voieşte ca ei să fie prevăzători faţă de oameni; „la acestea să vă fie gândul”, spune el.
Ai văzut cum voieşte să dezrădăcineze orice cugetare vicleană din inima noastră? Faptele cele rele şi viclene se nasc din cugetări viclene.„
Sf.Ioan Gura de Aur - Omilii la Epistola catre Filipeni

Va doresc o saptamana binecuvantata!daca participati la aceasta provocare, va rog lasati la comentarii versetul pe care doriti sa-l memorati, sau link catre blogul vostru, daca ati scris o postare pe aceasta tema.! daca doriti sa postati imagini, o puteti face pe pagina de facebook.
Voi reveni mai tarziu cu imagini ale albumului meu cu versete :).
Irina