duminică, noiembrie 04, 2012

Sa fim recunoscatori...




sursa google
Saracul Lazar s-a mantuit nu pentru ca era sarac, ci pentru ca avea un suflet cu totul deosebit, pentru ca a stiut sa ierte, sa inteleaga si sa mearga mai departe atunci cand sortii ii erau impotriva. Cati dintre noi am fi in stare sa facem aceasta? Iar noi, desi suntem oameni sanatosi (nu ne ling cainii bubele), ori de cate ori ne doare capul, cartim. Avem cu ce sa ne ducem copiii la scoala, dar acel sarac nu avea cu ce sa-si acopere trupul; avem ce sa punem pe masa, dar el era multumit sa se sature cu firimiturile ce cadeau de la masa stapanului sau.

- Trebuie sa-i fim recunoscatori lui Dumnezeu pentru toate darurile pe care ni le-a dat, desi suntem nevrednici.

- Sa fim multumiti cu familiile si situatiile noastre; singurul lucru cu care nu trebuie sa ne multumim este starea sufletului cea pacatoasa din care noi trebuie sa iesim tot timpul.


pr. Hrisostom Radasanu

Noiembrie- luna multumirii : ziua 4



Dragostea unei familii este cea mai mare binecuvantare a vietii.
...................
De meditat si de notat...intradevar,va puteti imagina viata fara dragostea si caldura familiei?Dumnezeu a creat familia, fiindca nu e bine ca omul sa fie singur.
Daca esti binecuvantat cu dragostea unei familii, nu uita sa-ti exprimi zilnic aprecierea fata de cei dragi. Nu stii niciodata daca ce ai azi vei mai avea si maine.