duminică, iulie 28, 2013

Hainute decorative pentru cutii de conserve



La inceputul anului mi-a venit cheful sa crosetez, mai ales ca primavara a fost atat de mohorata, incat  nu-mi venea sa ma uit nici pe fereastra. 
Simteam nevoia de ceva viu colorat, asa ca m-am orientat spre niste ,,hainute decorative,, pentru cutiile de conserve. Toata lumea are cutii de conserve in casa, si din ele se pot face, printre altele, suporturi foarte dragute pentru flori, creioane sau alte maruntisuri. Se pot folosi multe tehnici (decoupage, de exemplu)- eu am ales sa folosesc croseta :). 



Nu sunt greu de facut- se croseteaza un lantisor de diametrul cutiei (chiar un pic mai stramt, fiindca bumbacul se largeste).Se continua cu un rand de picioruse duble, apoi se unesc capetele, si se continua lucrul tot cu piciorus dublu, combinand culorile conform fanteziei si placerii fiecaruia :). 
Ultimul rand se poate face din coltisori decorativi, sau cu un model de danteluta.
Se pot decora cu fundite, flori crosetate, panglici, etc.
Ma gandesc ca ar iesi ceva interesant si daca s-ar lucra cu sfoara subtire de canepa, pentru un aer mai ,, country" , sau cu bumbac simplu, alb, intr-un decor ,,shabby chic".
Puteti sa va decorati cu ele casa, sau sa le transformati intr-un cadou simplu, ieftin si de efect.
Spor la lucru!



11 comentarii:

  1. Foarte frumoase! Combinatia de culori e vesela!
    Felicitari Irina!

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Am sa-mi cumapar bumbac sa fac si eu! Imi plac tare tare, sunt atat de vesele si de efect!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună idee, Irina! Arată foarte bine şi am văzut că ai îmbracat chiar şi un ghivecel!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumoase hainutele, colorate si vedele, eu cred-ca ar combina bine si in camera copiilor culorile vesele si jucause. Am si eu eu doua conserve pregatite pentru a le decora pentru creioanele fetelor ramine de decis cum le imbrac... O zi frumoasa va doresc

    RăspundețiȘtergere
  5. De unde ai luat bumbac asa de frumos colorat?

    RăspundețiȘtergere
  6. Bun gasit draga Irina. M.ai inspirat si am realizat si eu o perdea de stelute norocoase,multumesc. Ce parere si despre a croseta duminica? Cu recunostinta, Cristina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu placere, Cristina. Ce sa spun despre crosetatul duminica- fiecare face cum crede, eu personal nu consider ca e pacat, daca se lucreaza ca hobby, nu pentru bani, si daca asta nu te impiedica sa mergi la biserica.

      Ștergere
  7. O idee absolut minunata. Eu am o multime de cutii de lapte praf de la bebita si ma gandeam sa le dau o utilizare noua. Am o mare problema insa: nu am mai crosetat de cel putin 10 ani. Daca ati putea sa-mi spuneti ce croseta si material sa-mi cumpar. Chiar vreau sa incerc sa fac si eu. Sper sa-mi amintesc cum se croseteaza :)))
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Roxana, eu am folosit bumbac Catania si croseta nr. 3,5. Ca sa-ti reamintesti tehnicile de baza uite aici, poate iti este de folos :
      http://dulcecasa.blogspot.ro/2014/02/crosetatul-termeni-si-tehnici.html

      Ștergere
    2. Multumesc mult.
      O seara minunata!

      Ștergere
  8. Minunate ! Ati putea sa-mi spuneti va rog , dupa ce se unesc capetele , se croseteaza in mod circular , de jur imprejur .....nu ma deslusesc cu partea asta ... Multumesc mult !

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.