joi, iulie 18, 2013

Provocare la o viata simpla



Simplu, simplificare, simplitate...sunt cuvinte pe care le auzim tot mai des in ultima vreme.Stresul ne copleseste si seara, cand punem capul pe perna, visam la o viata in care sa nu avem atatea pe cap. Eu incerc sa trec de la vis la realitate :), si am acceptat provocarea de mai jos.
  Se spune ca in ziua de azi e mai greu sa traiesti simplu, datorita felului de viata contemporan, dar eu cred ca, dimpotriva, modernitatea ne-a deschis multe cai spre a trai conform credintelor proprii. Desi societatea actuala vine cu problemele ei, adevarul e putem beneficia de progres in multe feluri. Nu cutitul e rau, ci modul in care il folosim.
In ceea ce priveste o viata mai simpla, ea poate fi dusa oriunde - la oras sau la tara. Fiecare alegere are avantajele si  dezavantajele ei, ramane sa ni le asumam pe cele din urma.
Am preluat aceasta provocare de aici :
Ce inseamna sa traiesti simplu?
  • identifica ceea ce este mai important pentru tine, si elimina restul
  • elibereaza-te astfel incat sa ai mai mult timp pentru a face lucrurile care iti plac, care te inspira si pentru a fi cu cei pe care ii iubesti
  • fa-ti curatenie in minte si in suflet, in viata ta zilnica si in viata ta virtuala
  • fa lucrurile unul cate unul, pe rand,  micsorand stresul
  • straduieste-te sa traiesti cumpatat, cumparand doar cea ce consideri ca iti este cu adevarat necesar
  • incetineste ritmul si traieste prezentul in mod activ
  • incearca sa traiesti sanatos, atat in ceea ce priveste curatenia casei si a corpului, cat si hrana, miscarea si gandirea
  • straduieste-te sa traiesti "verde" si sustenabil atat cat iti permit imprejurarile
  • bucura-te de micile placeri ale vietii
  • simplifica-ti scopurile, sarcinile zilnice si asteptarile
Ce este provocarea "traieste o viata  simpla"?
 E o promisiune solemna si personala de a trai o viata simpla intr-o lume complicata. Viata simpla este un act constient de a-ti curata mintea si mediul inconjurator de lucruri inutile, de gunoaie, si de a te inconjura cu lucruri pe care le valorizezi si le pretuiesti.
De ce as accepta aceasta provocare?
Preluand aceasta provocare faci o decizie constienta de a-ti pastra sanatatea mentala in lumea moderna, plina de agitatie si stres. Se stie ca atunci cand iti pui ceva in minte este bine sa iti si notezi. Insigna provocarii iti va aminti mereu sa incetinesti ritmul, sa te relaxezi si sa cauti adevarurile simple ale vietii atunci cand esti tentat sa uiti si sa te reintorci la normal. Fa ca simplitatea sa fie noua ta normalitate!