miercuri, decembrie 11, 2013

Ce-am mai pus in biblioteca... :)

Inceputul de luna a fost cam aglomerat, si am uitat de concursul de Sf. Nicolae, organizat de editura Iona, despre care v-am povestit si anul trecut aici.Ce rau mi-a parut, avand in vedere cat de mult imi plac cartile lor, plus ca imi mai lipseau vreo doua titluri din colectie.
Dar Sf. Nicolae a fost generos cu noi :) si ne-a facut cadou exact ce ne lipsea- ,, Sf. Ierarh Luca al Crimeei, doctorul fara de arginti" si " Povestea Sf. Ierarh Maximovici, noul facator de minuni". Sunt doua carti foarte potrivite pentru un cadou dragut de Craciun, si le gasiti la un pret mai mic fata de librarii pe situl editurii .
Viata "Sf. Ierarh Luca al Crimeei, doctorul fara de arginti" a aparut recent si abia astept s-o citim.

"Cel care avea să devină Episcopul Luca se naște în primăvara anului 1877, în Rusia, în familia unui farmacist. Deși era atras de pictură, se hotărăște să devină medic de țară, ca să aline suferințele oamenilor, după exemplul părinților lui. În timp, ajunge un chirurg strălucit, căruia toate operațiile îi reușesc fără greșeală, datorită evlaviei sale față de icoana Maicii Domnului. Iubitor și apărător al clerului, medicul Valentin este chemat de Dumnezeu la slujirea arhierească într-o perioadă de mare luptă împotriva Ortodoxiei. După izbucnirea Revoluției Bolșevice, este arestat și exilat pentru mărturisirea credinței în Hristos, de la care primește darul tămăduirii și al facerii de minuni.
Chirurg vestit, tată iubitor și mai apoi episcop mărturisitor, Sfântul Ierarh Luca Doctorul este și astăzi un model desăvârșit de viață închinată lui Dumnezeu și oamenilor."

Autor: Cătălin Grigore
Ilustrator: Adela Maria Calistru
An de apariţie: 2013
Nr. de pagini: 36
Cusută, format: 20x24 cm
Preț în librării: 19,5 RON, pe site-ul editurii: 14 RON

Viata Sf. Ierarh Ioan Maximovici e reeditata, deci inteleg ca  prima editie s-a bucurat de succes si s-a epuizat rapid



Autor: Cătălin Grigore
Ilustrator: Adela Maria Calistru
An de apariţie: 2013
Nr. de pagini: 36
Cusută, format: 20x24 cm
Preț în librării: 19,5 RON; pe site-ul editurii: 14 RON


Voi ati cumparat vreuna din cartile de la Iona?ce impresie v-au facut?

Irina