luni, ianuarie 13, 2014

Simplitate in 2014 {Saptamana 3} Provocarea "Slow living"


Gandindu-ma la ce doresc sa urmaresc in acest an- si anume simplitatea, dar si la valorile mele {credinta; familie;recunostinta; liberate; creativitate} mi-am dat seama cat de potrivita este pentru mine provocarea "Slow Living"luna de luna, de pe blogul "Slow Living Essentials". Mai jos e varianta tradusa si adaptata un pic de mine. Va astept cu drag la sfarsit de luna, cu o postare si cu linkul catre ea, daca doriti sa raspundeti si voi acestei provocari.

HRANESC - sa gatesti  si sa coci cat mai mult in casa, de la zero,cu ingrediente cat mai simple, integrale, naturale si , pe cat posibil, proaspete. Impartaseste aici o reteta preferata/un link/un secret de bucatareala.

PREVAD -  sa conservi produse de sezon (la borcan, congelator sau prin deshidratare) si  sa faci un stoc de alimente si produse de igiena (folosind, pe cat posibil, reducerile din magazine sau cumparaturile angro). Ce ai conservat/stocat luna aceasta?

REDUC - reduc cheltuielile si consumul recicland, refolosind sau reparand lucrurile. Ce ai reciclat, refolosit sau reparat luna aceasta?Impartaseste proiecte sau idei.

INVERZESC- traieste "verde" incercand sa folosesti cat mai multe produse naturale pentru curatenie, igiena si sanatate. Imprtaseste ce ai facut luna aceasta in domeniul "inverzire" :).

CRESC - plante, animale si pasari.Ce ai cules/ crescut in gradina/curtea ta luna aceasta?(sau in gradina/curtea bunicilor, a vecinilor sau de pe balcon)

CREEZ - creeaza ca sa-ti hranesti sufletul sau sa realizezi ceva util.Creeaza pentru tine sau pentru altii (cadouri hand-made).Ce ai creat luna aceasta - proiecte de lucru de mana, craft-uri, etc.?

DESCOPAR - descopera lucruri noi,citind carti care te ajuta in atingerea obiectivelor tale, si in dezvoltarea ta personala. Ce ai citit/invatat luna aceasta?

MA BUCUR - bucura-te de viata, de momentele frumoase impreuna cu familia sau cu prietenii.Creeaza traditii, sarbatoreste, praznuieste...Impartaseste un moment pe care ai dori sa nu-l uiti.

SIMPLIFIC - simplifica-ti viata scapand de lucrurile, relatiile, angajamentele si activitatile care nu sunt esentiale si nu se potrivesc cu valorile tale si cu felul in care ti-ai dori sa traiesti. Impartaseste ce ai facut luna aceasta pentru a-ti simplifica viata.

Irina