sâmbătă, mai 17, 2014

Jurnalul unei femei simple


Jurnalul a fost adus  in blogosfera romaneasca de Corcodusa.

PENTRU ASTAZI...
17 mai 2014, sambata, ora 9.00

♥  Afara...
ba e soare, ba e innorat, dar macar e mai cald fata de zilele trecute.


Ma gandesc ...
ca ploile din ultimele zile ne-au dat un pic programul peste cap, fiindca n-am putut face nimic prin curte, si avem o gramada de treaba. Trebuie sa facem aleile si trotuarele de pe langa casa, gardul pe trei parti ale curtii, rame de lemn pentru straturile din gradina de legume...ca sa nu mai spun de spalat rufe, deja am un munte in asteptare :))
  
Sunt recunoscatoare...
ca traiesc...sunt constienta ca viata e asa un privilegiu pe care il poti pierde intr-o clipa, cand nici nu te astepti...de aceea Ii multumesc din suflet lui Dumnezeu ca  a ingaduit sa ne mai trezim si in aceasta dimineata.
 
In bucatarie...
miroase a vanilie, de la grisul cu lapte.

Ce mai mesteresc/creez...
...incerc sa mai misc ceva la salul meu rosu, dar n-am nici un spor.


Intentionez sa ...
imi termin de baut cafeluta si sa ma apuc de curatenie.

Citesc...
... ,,Rugaciunea in lume" de protopesbiter Stephanos Anagnostopoulos (ed. Bizantina). E o carte foarte frumoasa, in care autorul explica cum si de ce mirenii trebuie sa se roage cu rugaciunea inimii (Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ma pe mine pacatosul!).Mai vorbeste si de razboiul pe care diavolul il poarta cu cei care zic rugaciunea, dar si de roadele acesteia. O carte de mare folos duhovnicesc, v-o recomand cu drag.


Sper...
 ... sa se mai imbunatateasca un pic vremea. Desi ploaia asta a prins foarte bine gradinii (mai ales rasadurilor abia puse), parca as vrea un pic de caldura. Ce bine ar fi sa ploua doar deasupra gradinilor, si in restul curtii sa fie Soare :))
  
Abia astept sa...
infloreasca trandafirii, in special cei de dulceata. Am pus trandafiri agatatori in jurul casei, si au crescut frumos, majoritatea au bobocei.
 
Am invatat(invat) ...
...rugaciunea poate schimba lucrurile.


Prin casa...
...ma asteapta o gramada de treaba.

Ma intreb...
...daca voi termina paturica crosetata pana la sfarsitul lunii.Am lucrat foarte putin la ea, din pacate, si parca nici spor la lucru nu am.

  Un citat preferat pentru azi...
"Crestinul luptator se intalneste cu Iisus Hristos in cadrul relatiei personale, cand reuseste sa faca sa dispara iluzia plinatatii, a suficientei de sine, a autonomiei si a parerii pe care o are despre sine, adica a amagirii ca le stie pe toate.Atunci cand inceteaza sa tina seama de parerea lumii si atunci cand cauta pe Hristos cu sinceritate, prin implinirea poruncilor si lucrarea virtutilor si, bineinteles, prin participarea sa la Sf. Taine, chiar daca toti l-ar batjocori, atunci, cu adevarat, Il va intalni pe Domnul" (din "Rugaciunea in lume")


Unul din lucrurile mele preferate...
...iarba verde


Cateva planuri pentru restul saptamanii...
...sa ma apuc de invatat

O fotografie de astazi...
un bujor, azi dimineata...


...si un update de la pranz : )


Va doresc o zi frumoasa!
Irina