sâmbătă, ianuarie 03, 2015

Jurnalul unei femei simple

 

Jurnalul a fost adus  in blogosfera romaneasca de Corcodusa.
 
PENTRU ASTAZI...  
3 ianuarie 2015, sambata, ora 8.31
♥  Afara...
fata de zilele trecute gerul s-a mai domolit. Cerul e partial senin, si de dupa norii razleti a scos capul un soare cu dinti :)

Ma gandesc ...
 ca azi trebuie sa ne pregatim pentru luni, gata vacanta, incepe scoala. Incerc sa ma bucur, dar e foarte dificil :)).

Sunt recunoscatoare...
pentru zilele stralucitoare de iarna. Imi place zapada sclipicioasa, imi place cerul teribil de albastru, imi plac turturii transparenti de la streasina casei. Imi plac obrajorii rosii ai copiilor si bucuria cu care se joaca in zapada. 

Din bucatarie...
  vine doar miros de cafea. Ma gandesc ca as putea sa fac un aluat de biscuiti pe care sa-l bag la congelator, ca sa-l am pentru diminetile de sambata si duminica. Si niste briose ar merge, parca am vazut o reteta pe net.

Ce mai mesteresc/creez...
au fost multe zile de sarbatoare, asa ca n-am lucrat nimic, dar am in lucru sosetele pentru Ilinca. Ce mi s-a facut dor- sa cos goblen. Am un set de goblenuri mititele cu o casuta in cele patru anotimpuri. Primavara e gata, as incepe iarna, poate o termin pana in martie :) 

Intentionez sa ...
pregatesc micul dejun in curand.

Citesc...
Sf. Scriptura :Evanghelia dupa Ioan, si poate o sa incep in paralel si Geneza.

  Sper...
sa am un an mai bun, 2014 n-a fost tocmai anul meu. 

  Abia astept sa...
iau salariul. Cred ca nu sunt singura :)).

Am invatat(invat) ...
ca de la teorie la practica e o cale foooaaarte luuuungaaa :))

Prin casa...
toata lumea doarme

Ma intreb...
cum sa organizez gradina anul acesta. Stiu ca as vrea sa pun multe flori, in special trandafiri parfumati de dulceata, si gazon. Gradina de legme va fi mai micuta si i-am schimbat locul. Sper sa putem face straturi inaltate asa cum ne-am propus initial.


Un citat preferat pentru azi...
 
  Unul din lucrurile mele preferate...
bobocii de rata

   O fotografie de astazi...
 

9 comentarii:

  1. Si la noi straliceste soarele si e minunat:), din bucatarie se vede Manastirea Cetatuia pe deal si padurea care straluceste ninsa. Bobocii de rata, ce surprinzator:). Sa ai un 2015 plin de bucurie si trandfiri:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc, draga mea, iti doresc si tie la fel!deja am o lista cu floricele, trebuie sa ma organizez din timp, ca altfel ma ia primavara prin surprindere :))

      Ștergere
  2. Sunt tare dragalasi bobocii de rata,cresc repede ,dar nu imi mai trebuie rate,am stat cu una atata timp pana am jumulit-o de pene ca puteam termina 3 gaini in timpul ala.Anul asta vreau si eu mai multe flori in special trandafiri...hmm...salariul il astept si eu sa intre pe card.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici noi nu mai luam rate anul asta, vrem sa luam mai multe gaini si cateva curci. Poate si iepuri, sa vedem. Daca as avea teren mai mult n-as renunta la ele, dar curtea noastra e destul de mica.

      Ștergere
    2. Iepuri avem si noi,carnea de iepure este gustoasa si sanatoasa.

      Ștergere
  3. La multi ani draga Irina! Sa ai un an frumos!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am crescut 2 ratuste!!Le-am luat de puisori, aveau cateva zile!!!A trebuit sa le dau cuiva la curte, cand s-au facut maricele!!!Ador ratustele!!!
    Best wishes, dear Irina!
    Ps: te astept in vizita si la mine pe blog : http://allbyl.blogspot.gr/

    RăspundețiȘtergere
  5. Te urmaresc cu drag de ceva vreme, dar este primul comentariu pe care ti-l las. Vin cu o intrebare putin indrazneata, poate indiscreta: cat de mare este curtea voastra?
    Suntem o familie la inceput de drum, acum ne cautam si noi teren pt casa. Eu visez sa plantez legume, macar o parte din necesar sa ni-l asiguram. Poate si vreo 2 copacei, 2-3 gaini..oare 7-800mp ar fi suficienti? Nici nu stiu cata munca implica, daca vom reusi sa mergem si la serviciu si sa ne ocupam si de familie si de gospodarie asa cum ne dorim.
    Ideea e ca diferenta de pret intre terenurile de 500mp si cele de 800 mp este notabila si n-as vrea sa fiu lacoma, sa ne inhamam la datorii inutile.
    Scuze daca te-am zapacit cu atatea detalii. :)
    Un an minunat iti doresc!
    Si daca tot e primul comentariu pe care ti-l las, iti spun ca tu imi inspiri multa caldura sufleteasca. Cred ca aveti un camin si o familie frumoase, ca cele la care aspir si eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. noi avem 560 de m, din care casa si aleea principala ocupa in jur de 160.Avem vreo 12 gaini, am avut si gradina, am pus si cativa pomi, dar toate sunt mai mult asa, de placere- o salata, un ou, o gaina de curte pentru supa-dar nu faci economii cu ele.Doar ai satisfactia ca manaci ceva proaspat si produs de tine.Daca aveti servicii mai bine va limitati la 500 m, n-o sa aveti nici timp, nici energie pentru gradinareala si crescut gaini.Cand te uiti terenul pare mic, dar cand trebuie sa dai cu sapa si 100 de m sunt foarte multi :)). Mai bine mai putin si fara datorii, parerea mea :). Depinde cat de mare va fi si casa, la noi ocupa foarte putin din teren, cca 60 mp cu tot cu terasa.

      Ștergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.