duminică, martie 08, 2015

Sosetele lunii februarie

Sunt curioasa daca voi reusi sa fac macar cate o pereche de sosete pe luna, astfel incat sa am macar 12 perechi lucrate la finalul lui 2015 :). O noua provocare - anul in sosete :)).
Pana acum am reusit sa fac macar o pereche pe luna. Proiectul lui februarie au fost ,, Groovy socks" de pe Ravelry. O delicata imbinare de jeteuri- primele mele sosete dantelate.
Modelul e foarte simplu si se poate descarca gratuit de aici (trebuie sa aveti cont).


Am folosit fir Garnstudio Drops Fabel, special pentru sosete si andrele nr. 2.75.


La perechea asta am incercat un nou tip de calcai, ''heel flap" in engleza. Nu a fost greu si iese frumos, dar e dificil de lucrat la doua sosete simultan, asa ca nu stiu daca il voi mai face din nou prea curand.


Cu fiecare pereche de sosete tricotata descopar noi trucuri si modele. Desi la prima vedere pare banal, subiectul ''sosete tricotate" e practic inepuizabil :).


9 comentarii:

  1. Foarte frumoase sosetele, si culorile superbe! Sa le porti sanatoasa, si sa mai faci! :)
    Si apropo de tehnici, un truc ce tocmai l-am descoperit ieri si m-am si apucat de treaba: Afterthought Heel, adica mai intii faci sosetele sub forma de tub (e comod cind poti tricota in afara casei, nu-ti bati capul cu calcule), le blochezi, iar calciiul il faci dupa. Iese fantastic: https://www.youtube.com/watch?v=bC8WcAmmnv0

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai cat sunt de faine, cred ca au calcaiul ideal, se aseaza asa de frumos. Si culoarea imi place mult...Sa ai o zi plina de soare si flori!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, se aseaza frumos, dar nici celalalt nu sta rau :)).Voi vedea daca o sa-l repet, ma cam incetineste la lucru.Ma bucur ca-ti plac!

      Ștergere
  3. Cat sunt de colorate si atat de frumoase.Ma inveselesc instant.Par atat de calduroase si atat de comode.
    Minunate!
    O primavara frumoasa sa ai draga mea...Flori,dragoste si bucurie sa iti aduca noul anotimp

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, chiar sunt calduroase, desi firul e foarre subtire.Lana isi face treaba :)
      Multumesc mult, iti doresc la fel!si cat mai mult timp pentru lucru de mana!

      Ștergere
  4. Cu riscul de a ma repeta sosetele tale sunt cu fiecare pereche facuta mai spectaculoase. O primavara colorata la fel ca sosetele tale!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce șosete ... spectaculoase ! Faci zi de zi ( lună de lună , mai bine zis :)) ) alte și alte modele , care de care mai frumoase , dar ăsta mi se potrivește de minune , da , e genul meu , mai ales când vine vorba de culoarea lor irezistibilă ! Sunt frumoase și , din câte ne spui tu , se pare că sunt și ușoare . Sper ca florile din această primăvară să fie tentate să împrumute culoarea șosetelor tale . Îmi plac mult - mult de tot !
    Ce să mai spun ,sunt fasccinată de aceste șosete " magice " ! Ești minunată , Irina , creezi niște șosete de " vis " , cum toată lumea și-ar dori să aibă ! Dacă ar fi toate șosetele , toți cipicei și ciorăpeii din lume ca ai tăi , lumea ar avea un strop de culoare în plus ;) !

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu ce andrele ai lucrat pe Fabel print? 3 sau 2,5? Faci sosete foarte frumoase. Cred ca tu m -ai intrebat pe blogul meu despre calcaie. Eu nu am tricotat niciodata sosete, stiu doar ca sunt 3 feluri de calcaie. Sunt abonata la blogul tau in care gasesc atmosfera romaneasca frumoasa, care imi lipseste. Carmen

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.