duminică, martie 08, 2015

♥ Fericire in 53 de saptamani ♥ - 10/ 53

Revin cu fericirea in 53 de saptamani, cu speranta ca voi reusi sa fiu constanta.
Desi zilele par banale si parca mereu la fel, sunt multe mici momente de fericire pe care trebuie doar sa deschid ochii ca sa le vad si sa ma bucur de ele.
Din saptamana ce a trecut :

1.O cana cu sucul meu preferat (nu, nu e natural, hihi, va las sa ghiciti ) si sosetele mele verzi


2. Un sal crosetat in ,,patratelele bunicutei" redescoperit intr-un fund de dulap. Cumparat in anii 90 de la un magazin de second.


3. Cer albastru printre nori.


4. O plimbare in cautare de crengi pentru ,,pomisorul de Paste". Motanila, zis Portocala s-a plimbat cu mine exact ca un catel.


Si un cuvant de tinut minte pentru saptamana care vine:

,,In orice petrecere a ta straduieste-te sa petreci asa cum place lui Dumnezeu, adica cu duh pasnic si smerit; nu osandi pe nimeni si nu necaji pe nimeni, straduindu-te, dupa porunca apostoleasca, ca cuvantul tau sa fie dres cu sarea duhovniceasca.
Nu fi ca o musca suparatoare, care uneori zboara de colo-colo fara nici o noima, iar uneori inteapa, sacaindu-i pe toti, ci fii ca o albina inteleapta, care primavara si-a inceput cu osardie lucrul sau si spre toamna a termi­nat fagurii de miere.,,

( Sfântul Ambrozie de la Optina, Învăţături duhovniceşti, Editura Sophia, 2010)

Va urez o saptamana cu multe momente fericite! 
 

Sosetele lunii februarie

Sunt curioasa daca voi reusi sa fac macar cate o pereche de sosete pe luna, astfel incat sa am macar 12 perechi lucrate la finalul lui 2015 :). O noua provocare - anul in sosete :)).
Pana acum am reusit sa fac macar o pereche pe luna. Proiectul lui februarie au fost ,, Groovy socks" de pe Ravelry. O delicata imbinare de jeteuri- primele mele sosete dantelate.
Modelul e foarte simplu si se poate descarca gratuit de aici (trebuie sa aveti cont).


Am folosit fir Garnstudio Drops Fabel, special pentru sosete si andrele nr. 2.75.


La perechea asta am incercat un nou tip de calcai, ''heel flap" in engleza. Nu a fost greu si iese frumos, dar e dificil de lucrat la doua sosete simultan, asa ca nu stiu daca il voi mai face din nou prea curand.


Cu fiecare pereche de sosete tricotata descopar noi trucuri si modele. Desi la prima vedere pare banal, subiectul ''sosete tricotate" e practic inepuizabil :).