sâmbătă, octombrie 03, 2015

Provocarea de octombrie: caminul tau, un colt de rai!

Ca in fiecare an, odata cu luna octombrie Courtney a lansat o noua editie a provocarii de toamna „Caminul tau- un colt de rai”, la care am participat si eu in 2010, 2011, 2013 si 2014.
N-o ratez nici anul acesta, si o sa va povestesc la fiecare sfarsit de saptamana cum a fost. Daca aveti blog, si doriti sa participati, scrieti cate o postare la fiecare sfarsit de saptamana despre felul in care ati pus in practica cerintele provocarii, si lasati linkul pe ,,Dulce Casa" (in colectia de linkuri la postarea mea saptamanala, pe 11,18, 25 si 31  oct.). 
La final,  toti participantii vor avea ocazia sa participe la o  tragere la sorti si sa castige un cadou-surpriza din partea mea.Pe care imi propun sa-l expediez pana la sfarsitul lunii noiembrie, nu ca anul trecut, cand am intarzaiat neingaduit de mult.Iertareee! :)
 Mai jos e programul de anul acesta,  actualizat :

  Saptamana 1:
3-11 octombrie - cumparati o lumânare deosebită și aprindeți-o zilnic
 la vremea cinei, sau oricând vă face plăcere. Eu o voi așeza în bucătărie- inima casei noastre. De câte ori priviți la ea amintiți-vă să faceți o mică rugăciune pentru pacea căminului vostru.
Saptamana aceasta lucreaza la pace si rabdare.

Saptamana 2
12-18 octombrie- puneți zilnic o muzică plăcută. Alegeți muzică clasică, ambientală sau religioasă, sau alt fel de muzică care face plăcere întregii familii. Străduiți-vă să folosiți cuvinte plăcute și să nu vă certați cu nimeni. Reamintiți familiei să evite mânia, bârfa, criticismul sau răspunsurile obraznice. Ca soție și mamă încercați să fiți plină de blândețe față de toți.
Saptamana aceasta lucreaza la politete si autocontrol.
Saptamana 3
19-25 octombrie- Continuați să țineți lumânarea aprinsă, muzica pornită, și adăugați câteva momente plăcute petrecute împreună cu familia.
 
Faceți o petrecere cu perne în sufragerie- aduceți toate păturile și pernele din casă și simțiți-vă bine împreună cu copiii sau cu soțul (sau cu toții  :)) )!Bucurați-vă de o seară liniștită, cu ciocolată fierbinte și/sau popcorn cu caramel. Chiar dacă locuiți singură puteți face asta.
Oferiți câte un geste de afecțiune și de încurajare fiecărei persoane din casă...și ca o provocare dublă, faceți asta zilnic ! :) În timpul momentelor petrecute cu familia întrebați-i ce părere au de această provocare. Le face plăcere?E de ajutor?E ceva ce ar dori să fie făcut altfel? Dăruiți familiei voastre niște urechi care ascultă.Veți fi binecuvântată prin reacția pozitivă pe care o veți primi!
Saptamana aceasta lucreaza la bunatate si bucurie.

Saptamana 4
26-31 octombrie - Concentrați-vă pe bucătărie, inima căminului vostru. Gătiți feluri de mâncare cu aromă plăcută. 
 Alegeți un fel pe care familia să-l poată găti împreună - dați tuturor câte o sarcină și faceți fotografii, astfel încât toți să-și poată aminti momentele petrecute împreună- gustând, fiind creativi, râznd și iubind.Reamintiti-va de importanta meselor luate in familie. Alungați nemulțumirea privitoare la casa sau familia voastră, și mulțumiți lui Dumnezeu pentru căminul pe care vi l-a dat, unde puteți crea un liman linistit pentru familia voastră.
  Saptamana aceasta arata familiei tale dragoste, bunatate, credinciosie.
,,Iar roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credinţa, 
Blândeţea, înfrânarea, curăţia; împotriva unora ca acestea nu este lege.''
Galateni 5:22,23

daca doriti sa participati cu fotografii, dar nu aveti blog, le puteti posta pe pagina  de facebook

Va astept cu drag!
 

Jurnalul de azi

Jurnalul a fost adus  in blogosfera romaneasca de Corcodusa.
 
  

PENTRU ASTAZI...  
sambata, 3 octombrie 2015, ora 11
 
♥  Afara...
e un soare cu dinti. Am iesit dimineata pe la 7 in curte si am cam inghetat, desi cerul era senin si soarele stralucitor. Astept cu nerabdare mirosul acela de dimineti reci de toamna.
 
Ma gandesc ...
cum sa ma organizez cat mai bine, astfel incat sa lucrez cu fetele si ceva in plus, pe langa temele pe care le au pentru scoala.

Sunt recunoscatoare...
pentru ca soarele a rasarit si azi, si noi ne putem bucura de o noua zi.
 
Din bucatarie...
...ma gandesc la o mamaliguta cu branza si unt, n-am mai mancat de mult.

Ce mai mesteresc/creez...
o pereche de sosete pufoase, cadou pentru cineva.Urmeaza si cateva comenzi de onorat  - se pare ca n-o sa ies prea curand din sosete :))
Intentionez  ...
sa scriu jurnalul, sa fac mozaicul lunii septembrie, sa pun linkul de vineri, sa tricotez, sa pregatesc masa, sa fac lectii cu copiii...si sper ca n-ati uitat de PROVOCAREA LUNII OCTOMBRIE :), o voi posta curand
 
Citesc...
tot S.R.Covey

  Sper/imi doresc...
  sa revin la obiceiul de a citi mai mult

Abia astept ...
sa ma bucur de covorul ruginiu de frunze.
 
Am invatat ...
ca nu e usor sa fii bun :))
 
  Prin casa...
  toata lumea e in activitate

Un citat preferat pentru azi...
,,Cele şapte deprinderi ale oamenilor ineficienţi: fii reactiv, îndoieşte-te de tine şi dă vina pe ceilalţi; lucrează fără vreun scop clar în minte; fă mai întâi lucrurile urgente; gândeşte în termeni de câştig/pierdere; caută ca mai întâi să fii înţeles; dacă nu poţi câştiga, fă compromisuri; teme-te de schimbare şi amână îmbunătăţirile..,,
Stephen R. Covey



 O fotografie*mai multe :), de astazi...
 
roua de dimineata